IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко съвременен може да бъде един Trabant?

Студиото Вилнер представи своята доработка на легендарния модел

Колко съвременен може да бъде един Trabant?

„Всеки роден преди 90-а година разпознава мигновено формите на Trabant. Това е автомобил, който е много повече от достъпна форма на транспорт. Той е символ на една ера на разделение, белязала съдбите на няколко поколения“, категорични са от българското студио Vlner, чийто последен проект е именно доработка на легендарния автомобил от времето на социализма.

Тази машината  често е наричана източногерманският VW Beetle, а екземплярът, влязъл във Vilner Garage, е един от от последните произведени. На мястото на двутактовия мотор на Trabant 601 е монтиран 1,0-литров агрегат от VW Polo MkI. Скоростите са преместени долу, като визията на Trabant 1.1. на практика остава същата, като на 601.

Trabant Vilner

Салонът е обвит в текстил и дублирана кожа. Последната се нарича така заради меката подплата, което и придава специфичен обем и я прави също толкова приятна на пипане, колкото и за окото. Седалките са облицовани кожа "Ivory Soft", в средата е поставен кариран текстил, а подглавниците умишлено са оставени в оригинален вид. Таблото също комбинира финия естествен материал с текстил, като цветът на винтидж кожата там е "Charcoal Black".

Кормилото е Momo, облечено с черна кожа и съшито с контрастни шевове, като в средата е поставена значка с номер 21. Таванът отвътре е изцяло покрит с раиран текстил, какъвто е положен и около кожения лост на 4-степенната кутия

Екстериорът е с познатата визия, но с модерни акценти. Фаровете са изцяло LED, като дневните светлини дублират и функцията на мигачите. Всички панели на колата са напълно ревизирани, таванът е получил графика "21", повтаряща изпълнението на салона, която присъства и на вратите. Джантите също са получили специално отношение: „текстилна“ обработка и централни капачки с любимото число на собственика.

И накрая малко технически данни - този Trabant 1.1 е произведен през 1990 г., като под капака пу е поставен редови 4-цилиндров мотор с обем 1043 куб. см. Мощността му е 45 к.с. и 74 Нм, като предаването е към предната ос, а скоростната кутия - 4-степенна механична. Теглото на колата е 700 кг.

Снимки: Vilner

0 от 500