IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Синът на Пийх направи електромобил с рекордно зареждане

Батериите на Mark Zero се пълнят 0 до 80% за по-малко от 5 минути

Синът на Пийх направи електромобил с рекордно зареждане

Компанията Piëch Automotive AG, основана от Антон Пийх, който е син на патриарха на VW Group - Фердинанд Пийх, разкри първия си собствен модел. Това е електрическо спортно купе Mark Zero, което изминава 500 км с едно зареждане на батериите. Самите те се пълнят от 0 до 80% за рекордно време - 4 минути и 40 секунди..

Mark Zero

Моделът Piëch Mark Zero е малко по-ниско и по-късо, но е и по-широко от Porsche 911, чиято идеология използва. Платформата за електромобила е направена от външни сътрудници, като позволява на нея да се поставят и стандартни двигатели с вътрешно горене. Тя е така проектирана, че системите да могат да се обновяват от разстояние, а всеки механичен или електрически елемент, в това число и батериите, да се заменя лесно.

Mark Zero

Самото спортно купе е оборудвано с един електромотор на предната ос и два на задната. Всеки от тях развива 150 киловата, което прави съвкупна мощност на задвижващата система от 612 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Батерията е поставена в над задната ос, като е разработена от китайската компания DESTEN. Рекордното време за зареждане може да бъде обезпечено само от терминал на друг китайския партньор на Piëch Automotive - Qingdao TGOOD Electric Co.

Mark Zero

В компанията на Антон Пийх не мислят да спират  дотук, а готвят версия на електромобила с 4 врати. След това ще бъде представен спортен кросоувъра, а се обмисля създаването на кабриолет и пикап.

Снимки: Piëch Automotive AG

0 от 500