IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класическото Mini стана електромобил

От модела ще бъдат произведени 100 бройки на цена от 100 000 долара

Класическото Mini стана електромобил

Докато Mini в момента работи по електрическата версия на своя хечбек, друга британска компания - Swindon Powertrain, която преобразува класически автомобили в такива на ток, показа новото си творение.

В този случай не става въпрос за единствен по рода си автомобил или прототип, а за нормален производствен модел. Официално той се нарича Swind E Classic Mini. Дебютът му се състоя на завършилото преди дни в Лондон изложение на класически автомобили.

Mini EV-2

Дребосъкът ще бъде произведен в 100 екземпляра. За него вече се приемат поръчки във Великобритания на невероятната цена от 79 000 паунда (малко над 100 000 долара). Моделът е изграден на базата на реставриран оригинален Mini, като са монтирани електрически двигател с мощност от 110 к.с. и батерия с капацитет 24 кВтч.

Производителят твърди, че пробегът на автомобила е 200 км, а батерията може да бъде напълно заредена за 4 часа.  При ускорение от място до 100 км/ч за 9,2 секунди и максимална скорост от 130 км/ч, това Mini определено не е спортен автомобил.

Mini EV-1

Смяната на стария ДВГ с електромотор и батерия добави 80 кг към теглото 80 кг, но моделът тъй или иначе вече не тежи много - едва 720 кг. Между другото, разпределението на теглото се подобри (беше 68/32, сега е 57/43), а премахването на резервоара за гориво увеличи обема на багажника с 200 л. Монтирана е също така система за регенеративно спиране, нови спирачки и елементи на окачването.

За автомобил, който е по-скъп от Audi E-Tron, E Classic Mini няма много стандартни функции. За 100 000 долара клиентите ще получат два USB порта, отопляеми седалки и подгряване на предния и заден прозорец. Опционално се предлага информационно-развлекателната система със сателитна навигация, дори климатикът и сервоуправлението, а също така подвижният покрив от плат и системата за бързо зареждане.

Mini EV-3

Електрическият модел се предлага с една година гаранция с неограничен пробег. Автомобилите с ляв и десен волан ще се сглобяват в завода на компанията в графство Уилтшър.

Снимки: Swindon Powertrain

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    До Факт:Ако махнат резервоарчето за чистачките, печелят още 50 литра багажно пространство.Батериите не ги взимаме под внимание. Те са в куфар в багажника.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    факт ( преди 5 години )
    Ле ле , какъв резервоар е имало Мини-то щом като са го махнали са спечелили 200л. , явно е бил от ТИР.