IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа с какво ще конкурира Mercedes-Maybach S-Class

Версията A8 L Horch Founder Edition ще дебютира на пазара в Китай

Слуховете, че Audi готви суперлуксозна версия на лимузината си A8, с която ще се опита да конкурира новия Mercedes-Maybach S-Class се оказаха верни. Лимузината ще се появи под марката Horch, като ще дебютира на автосалона в Гуанджоу (Китай) в края на ноември.


 Audi A8 L Horch Founder Edition


Пълното име на модела е Audi A8 L Horch Founder Edition, като се знае, че той е предназначен за пазара в Китай. Седанът получава множество подобрения спрямо стандартната A8, които трябва да му помогнат да се бори с новия Mercedes-Maybach S-Class в азиатската страна.

Както личи от буквата L в името, новата версия е по-дълга от стандартния модел, като увеличеното със 130 мм междуосие позволява дължина от 5450 мм. Допълнителното пространство позволява повече място за пътниците на задните седалки, където собственикът на автомобила ще прекарва по-голяма част от времето си.


 Audi A8 L Horch Founder Edition


Външните подобрения включват два специални цвята - сиво и зелено, 20-цолови полирани джанти и специална емблема на Horch. Системите Digital Matrix LED на фаровете и OLED на задните светлини влизат в стандартното оборудване на автомобила.

Заадвижването на лимузината става с 3,0-литровия V6 с турбо на Audi, който се съчетава с 48-волтова „мека“ хибридна система. Силовият агрегат произвежда 340 к.с. и 500 Нм, като се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела quattro.

Още снимки на суперлуксозното Audi A8 - вижте в галерията:

В оборудването на A8 L Horch влизат още аудио-система с B&O с 3D и система за пречистване на въздуха в салона. Предните и задните седалки предлагат осем режима на масаж, както и редица други технологии. Пътниците на втория ред са настанени на отделни две кресла, като имат на разположение собствен екран на информационно-развлекателната система, разположен на подлакътника между тях.

Снимки: Audi


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Жаба с подкови ( преди 2 години )
    Да , точно това ще е конглокенцията .... Жаба с подкови! ...ако изобщо бъда разбран.
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Е... ( преди 2 години )
    те чайниците не подбират много-много, та може и да мине там!
  • #16
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    Да добавя само, че вече бях се казвал в Ес Класа 320 Дизеляк от 1996 година за 10 хиляди лева и вратата се смукна сама като я доближих.
  • #15
    16 rate up comment 16 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    2010 влизам в един шоурум на Ауди и разглеждам новата А6 наблъскана с екстри като за 120 хиляди лева. Отварям вратата - шок! Вътре пластмаса от кофички за кисело мляко. Веднага затварям вратата, за да не се стресирам повече и пак шок! Хлопна се също както на Трабантъа, на който съм се учил да карам в 5ти клас. Тааааа. Успех на Ауди!
  • #14
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Жълтеницата ( преди 2 години )
    Абсолютен лидер. Браво Ауди
  • #13
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Мерцедес и всичко др ( преди 2 години )
    Абе *** вагаджии.То бива бива ама такава завист никъде никога не е имало.Едно да ви е ясно ауди и vw това са тъй наречените ниско бюджетни ***.
  • #12
    9 rate up comment 7 rate down comment
    АнтиваГ ( преди 2 години )
    Това е абсолютен шит.И абсолютно с нищо не може да се мери срещу бмв камоли мерцедес майбах.
  • #11
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Мхм... ( преди 2 години )
    Ауди ще стигне Мерцедес само когато спре да бъде Ауди(т.е. натруфен VW)!
  • #10
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това ауди нарочно ли изглежда толкова невзрачно? Явно целта му е да не бъде забелязвано, понеже го карат хора, скатаващи данъци.
  • #9
    14 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Зависта почивен ден няма притесняватеса че ауди е по добрата кола и плюете на ляво и на дясно и има защо АУДИ си е АУДИ и точка