IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla прави фурор и в Сингапур, където Model 3 струва 4 пъти повече

Американския производител записва огромен ръст на местния пазар

Сингапур преживява бум на електромобилите и това позволи на Tesla да запише добри продажби на местния пазар през третото тримесечие на годината, независимо от високата цена на нейните автомобили в местния. Само за сведение – в азиатската държава Model 3 струва около 200 000 сингапурски долара, което е еквивалент на 148 000 щатски долара. В Щатите цената на същата кола е 40 000 долара.


Tesla Model 3


През третото тримесечие на година броят на новите автомобили на Tesla в Сингапур се е увеличил повече от 16 пъти – от 30 над 487 бройки, според данни на Сингапурската служба за сухопътен транспорт (LTA). Някои от клиентите са поръчали колите си (Model 3) още преди 5 години, но продажбите в страна стартираха едва тази година.

Благодарение на тях, Tesla e шестият най-популярен производител на автомобили в през септември, като изпреварва по продажбите марките като Nissan, Kia и Audi. Едно от обясненията за този скок е, че в Сингапур има субсидия от 40 000 сингапурски долара за електромобили. Не е за пренебрегване и фактът, че в условия на криза с чиповете и с доставките на оборудване Tesla се справя далеч по-добре от повечето производители.

Резултатите на американския производител сочат и нещо друго. Заради строгите закони на Сингапур относно регистрациите на автомобили (месечно могат да се регистрират определен брой нови превозни средства), фактът, че пазарният дял на Tesla е скочил толкова, означава, че съперници като Mercedes-Benz записват сериозен спад. При германската компания той е с 45% по-нисък през третото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година.

Статистиката на регистрираните нови коли показва също, че освен Tesla единствено Hyundai е успял да се справи по-добре от останалите производители и да запише ръст на продажбите за същия период.

Снимка: Tesla


0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    какво толкова гениално има в един електромобил батерия с електродвигател че го превъзнасяте
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    абе защо няма такъв хейт и плюнки в новините за другите електрички, е вчера имаше една тойота, ще видим дали можете само да си отговорите
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    шминтири, пак ти лъсва фрустрацията, пропускаш само, че сингапур е остров 20 на 40 км, но е в топ 10 по всичко...
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тинтири, браво, накара ме да се смея! Тесларистите се очертават като нещо, което прилича на секта. Електрофилски свидетели на последния завет - съкратено ЕСПЗ. Не желая да скверня името на един велик човек и светъл ум. Ако Н. Тесла беше роден в САЩ, а хърватите бяха пожелали да произвеждат под това име, не ми се мисли. Най-тъжно е, че с коментираната статия жестоко ги лъжат и подвеждат, ние убедително доказваме и споделяме с тях, а те - "фурор", та "фурор"! ЕСПЗ - кво да ги правиш!
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Тоя да не е ходил на шофьорски глоксове по мрънкане? Санди Мънро, експертът на експертите в автомобилния свят, инженерът, който цял живот разглобява и изследва автомобили: "Единствената кола на ток, която бих препоръчал с 2 ръце, е Тесла от 2021 с OCTOVALVE термална система." Това е извънземна технология.
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Ахахах омотаните електрофили пак се кефят на една кафява купчина. Сингапур не само не регистрира нови автомобили (заменят старите), ораниченията за дизелите влизат през 25та, а електрическите кошници получават 45% връщане върху данъците и таксите, които оскъпяват колите там до подобна цифра. Там една Тойота Ярис е над 100 хил долара, вие трепани от тока малкоумници се кефите на Т'сла! Абе нема такава ментално изостанала пасмина като електрофилската :D :D :D
  • #5
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тесларчета, механично се водите от стремеж да бъдете модерни, технологични, да се отъркате и вие, макар и дистанционно в успеха на измамника \мъск. Лошо няма, човешко е! Бъдете к"вит щете, но само не се оставяйте да ви промиват злонамерено мозъците! Търсете информация какво струват мерцедес, аглока, лексус, инфинити в сащ и в сингупур
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    шофьор ( преди 2 години )
    то пък мецедес една кола малеее беше то преди 20 години -сега освен Тесла и Лексус и Хонда са пред него
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    аз го разбирам така, от 0.0005% от населението/5.7млн./ на въпросната държава, собстениците за три месеца са се увеличили с 0.0085% от населението, т.е. за половин година 0.009% от жителите са си купили Тесла 3. Успехът е повече от видим.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Епидемично се пускат данни без посочен източник. Аз оспорвам! Наистина в Сингапур има решение за нещо като субсидия за ел.коли. Ще се въведе в бъдещ момент, очаквано от 01.01.2023 и ще е под форма на редукция на една една огромна такса, която всеки плаща там за правото да регистрира кола. Редукцията ще бъде някакъв процент от пазарната стойност, но до макс 20 000 синг.д. За други такси и данъци още не говорим. Манипулативна пи-ар статия с полза на Тесла, липсва база за сравнение и истински анали