IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6 полезни навика, които спасяват живота на шофьора

Тези елементарни правила ще поволят да стигнете там, където сте тръгнали

Много шофьори подценяват възможността за регулиране на на седалката в автомобила си. В резултат на това човекът зад волана е отпуснат, сякаш се намира в хамак. При някои хора това намалява натоварването на гърба, докато други се чувстват така, сякаш се намира в състезателна кола. Всичко това обаче не е нищо повече от една самозаблуда.


шофьор - позиция


При опънат назад гръб главата се накланя напред. Едновременно с това шията и раменете бързо се стягат, а натоварването на опашната кос се увеличава. При състезателните коли няма как да се регулира ъгъла на облегалката, а формата на седалката напомня кош, като гърбът е разположен почти вертикално.

Има и друга опасност – когато водачът трябва да спре рязко. При отпусната назад облегалка тялото на водача няма се плъзга нагоре по седалката. Съответно, това намалява натиска върху педала и за да си възвърна силата за натискане на спирачката, шофьорът трябва да хване волана със сила. Ръцете са напрегнати и воланът вече не служи като средство за управление, а като парапет за подпиране. И няма как да бъде завъртян, за да се избегне сблъсък.

6 прости правила, които спасяват живота на шофьора (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Рали пилот ( преди 2 години )
    Изключително полезна статия! Хората лежат в колите сред панаир от вещи, все едно е кемпер, гуми, амортисьори, спирачки в неизвестно състояние и при екстремни маневри олеле майко.
  • #1
    23 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    феноменално *** "статия"благодарим на мисирката загубила времето ни !