IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Испанци направиха електромобил за 7500 евро

За базовата версия на Silence 04 дори не е нужна шофьорска книжка (ВИДЕО)

Испанският производител на електрически скутери Silence публикува видео, в което показ първия си градски електрически автомобил S04. Той ще се предлага в две модификации, като базовата струва 7500 евро и за нейното управление не е нужна шофьорска книжка.


Silence 04


Дължината на двуместния Silence S04 е само 2330 мм. Базовата версия е оборудвана с електромотор с 8 к.с. и батерия с капацитет 5,6 кВт/ч, като тя ще може да развие максимална скорост от 45 км/ч. Според европейското законодателство, превозни средства с такива показатели може да бъдат управлявани без шофьорско удостоверение.

Топ-версията на Silence S04 е оборудвана с електрически двигател, чиято мощност е 19 к.с., като батерията в случая е с капацитет 11,2 кВт/ч. Този автомобил изминава до 150 км с едно зареждане, като максималната скорост е 90 км/ч.



Една от главните особености на модела е възможността за бърза смяна на батериите на специални станции. Освен това акумулаторите могат да се зареждат директно от битови контакти. Засега обаче няма яснота, кога електромобилът ще се появи на пазара, като от компанията-производител обещават скоро да разкрият още подробности.

Снимка и видео: Silence

0 от 500