IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фрeнската жандармерия си поръча 26 коли на Alpine

Полицейската служба ще получи базовата версия на спортния модел

Желаещите да постъпят на работа в Националната жандармерия на Франция вероятно ще се увеличат, след като Министерството на вътрешните работи на страната обяви, че е поръчало 26 бройки от спортния модел Alpine A110.


Alpine A110


Машините са част от проекта са „модернизиране на автомобилния парк на полицията“, като заемат мястото на Renault Megane RS, което е на служба в жандармерията от 2011 година. Заради двете си места, колите на Alpine не са толкова практични колкото старите Renaultsport Megane, но пък са значително по-бързи.

Базовият вариант A110 Pure, който ще получи жандармерията, е оборудван с 1,8-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ мощност от 249 к.с. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч. Колите ще бъдат оборудвани с полицейски светлини, сирени и специално радио-оборудване на компанията Durisotti.


Alpine A110


С новите си превозни средства служители на реда ще могат да контролират по-добре пътища, като ще следят за нарушители. Друга важна задача е противодействие на трафика на наркотици, обясниха от Министерството на вътрешните работи.

Факт е, че има много автомобили, които могат да изпреварят Alpine, а също така маневреността на френския спортен модел не много подходяща за новата му служба, но с поръчката на A110 се слага ново начало на сътрудничеството между компанията-производител и полицията. Съответно, на по-късен етап органите на реда ще получат бъдещите модели на Alpine – кросоувър и четириврато GT.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че тея с 300 ли гонят дилърите!? Всеки производител има RS-вариант който спокоино вдига над 200, а подобни преследвания са голяма рядкост
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като видях втората снимкa и спонтанно ми се прииска да видя "милиционерчето", което е застанало до шофьорската врата, как ще влезе в тази "патрулка". То и влизането на колегата му ще е също интересно. А излизането им ще е вече истинка комедия. Просто се чудя, от къде ги изнамериха тогава точно тези двамата тyлyпи, да ги изтипосат до тази кибритена кутийка.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    То... ( преди 2 години )
    има ли други продажби това рено-недоразумение?