IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Astra също става кросоувър

Всъдеходната версия ще получи добавка Cross към името си

Продажбите на новото поколение на Opel Astra вече стартираха, като до момента е представен само хечбека. Догодина трябва да бъде показано и комбито, а сега става ясно, че популярният модел ще се превърне и в кросоувър, който ще се казва Astra Cross.


Opel Astra


По предварителни данни, разработката на модификацията с индекс OV54 върви с пълна сила. Ако се съди по названието, германската компания подготвя вариант с увеличен пътен просвет и допълнителни пластмасови детайли за защита на каросерията.

В основата на новата версия ще бъде комбито Astra Sports Tourer (на долната снимка е сеташното поколение на този вариант), чиято премиера, както вече стана ясно, ще се състои през 2022 година. Доколко кросоувърът ще се отличава от донора си не е ясно, но се очаква той да се превърне в съперник на модела като Kia Xceed, например.


Opel Astra


Напълно възможно е Opel Astra Cross да получи и изцяло електрическо задвижване, като така той ще стане част от плана за електрификация на бранда. Както вече беше официално обявено, от 2028 година Opel ще предлага на европейските си клиенти единствено автомобили, задвижвани само на ток.

Снимки: Opel

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    безсмилсено е като цяло. Имат Мокка, Crossland, които са си дигната Корса, Grandland си е дигната Астра. По скоро Зефирата иската да я правят и нея нещо дигнато
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 2 години )
    Да, ама не може съседът ти да е с нещо повдигнато (нищо, че просветът на малките джипове в повечето случаи е по-малък от на Астрата от 2005-та), а ти да си плебей с нещо по-бързо, икономично и елегантно.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    До Sameman ( преди 2 години )
    Безсмислено било, но пък ги купуват. Май единственото безсмислено е твоето мнение?!
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    Все по-смешно става с тези кросоувъри! В бананови страни като Българя, може би има нужда от нещо по-високо, заради дупките и качествените пътища като цяло, но за цивилизованите държави като Германия, Австрия и т.н. е абсолютно безсмислено.