IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще предложи електрическа Astra през 2023 година

Германският производител представи официално шестото поколение на модела

Компанията Opel официално представи пред публика шестото поколение на един от най-популярните си модели - Astra. Премиерана на автомобила се състоя онлайн още през юли, а сега той беше показан и наживо, тъй като цялата група Stellantis пропуска предстоящото изложение в Мюнхен следващата седмица.


Opel Astra


Фактът, че новата Astra ще бъде пусната и като чисто електрически автомобил не е изненада. По-рано тази седмица друга марка от Stellantis - DS Automobiles, също обяви, че ще предложи своя модел DS 4 само так през 2024 година. DS 4 и Astra не само споделят една и съща платформа - EMP2, но и се произвеждат заедно в завода на Opel в Рюселсхайм.
 
Засега от Opel не разкриват никакви подробности за задвижващата система на електрическата версия на Astra (същото направиха и от  DS). Съществуващите електромобила на платформата EMP2 са лекотоварни като Citroën ë-Spacetourer и моделите на Opel - Zafira-e Life и Vivaro. Те използват батерии с капацитет 75 или 100 кВт/ч, но не е ясно дали те ще се поставят на Astra.


Opel Astra


Премиерата на модела в Рюселсхайм беше и първата поява пред публика на новия шеф на Opel - Уве Хохгешурц.  Бившият мениджър на Renault поема от днес ръководството на компанията, като заменя Майкъл Лохшелер, който се премества във виетнамски VinFast. 

„Новата Opel Astra е уникална - с нея Opel навлиза в нова ера. Това се отнася за пълния избор на задвижване - до електрическата Astra-e с батерии, както и за най-добрите технологии и грандиозния дизайн. Това е кола, с която Opel прави своя отпечатък и която има всичко необходимо, за да стане отново бестселър", заяви новият шеф на марката.

Още снимки на новата Astra - вижте в галерията:

Според Opel, новата Astra ще може да поръчва от есента, а първите доставки ще станат факт догодина. Първоначално ще се предлага само хечбека с 5 врати, докато комбито  Astra Sports Tourer ще се появи по-късно.


0 от 500