IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Путин също се обяви срещу преминаването на електромобили

Президентът на Русия посочи големия проблем на прехода към коли на ток

Руският президент Владимир Путин открито се обяви срещу всеобщото преминаване на автомобилния транспорт към електрическо задвижване. Това става ясно от изявлението му по време на Руската екологична седмица".


Владимир Путин


„Производителите на автомобили са принудени да преминават към електрически превозни средства, което е логично. Все пак именно автомобилният транспорт е една от дейностите, които най-силно замърсяват околната среда. Това е добре известно на всички, но по-важното е какъв е първоизточникът? Неведнъж съм казвал, че електричеството не идва от розетката“, посочва Путин.

Като пример руският президент дава Германия, където около 1/3 от електрическата енергия се добива от въглища, а това вреди много повече на атмосферата. „Може да направите колкото искате зарядни станции, но това няма да намали, дори ще увеличи вредните емисии от електроцентралите“, категоричен е Путин.

Любопитното е, че неговото изявление идва на фона на утвърдената от правителството на Русия нова концепция за развитие на автомобилната индустрия. В нея се предвиждат сериозни бонуси за шофьорите, които се откажат от автомобилите си с двигател с вътрешно горене и преминат на електрически превозни средства. Не е ясно обаче, дали изявлението на президента няма да промени тази стратегия.

Впрочем, експерти са категорични, че в Русия електромобилите са напълно безполезни. Там разстоянията са огромни и няма нито инфраструктура, нито публика зя тях. Съответно, на този етап перспективите пред колите на ток в страната са нулеви.


0 от 500
  • #41
    0 rate up comment 1 rate down comment
    vonigram ( преди 2 години )
    За първи път съм съгласен с Вовката,но за съжаление копира думите на председателя на японските автомобилостроители ,отпреди време.Просто явно е съгласен с него!!!
  • #40
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 16 ти не виждаш ли какво става с газа и тока в европа или си се изолирал от всичко и не те интересува нищо. На запад нямат ток и газ,а зимата *** на вратата и ще им го начука на *** ***.2 месеца не са им работили ветрогенераторите,защото няма кой да ги духа,а заради облачните дни продължеле доста дълъг период през лятото няма ток и от тези соларни паркове.Това с тока от природата е добре ама несигурно и днес имаш после може доста време да нямаш. Кво праиш тогава.
  • #39
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 13,я малко повече се поинтересувай,колко от експорта на Русия са изкопаемите горива и тогава пиши лъжите си.
  • #38
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 12,види се че не си ходил в Русия иначе нямаше да пишеш откорвенни простотии не отговарящи на истината.
  • #37
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 10,какво ще кажеш за кризата с тока и газа,нали е заради безветрието и мрачните дни продължили доста дълъг период в същата тази западнала европа. Нали от тях идват всички кризи и бедствия бе *** зелен скъсан.Идва зима,в която слънцето рядко ще се показва,а и ветрове няма да има много,от къде ще вземеш този ток или и ти като оная тъпата германка от контакта.Няма кой да ви обясни,че да стигне до контакта трябва да се произведе.
  • #36
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Русия могат да доставят ток,колкото им е необходимо,защото те имат много ВЕЦ,АЕЦ и малко които са на въглища. При тях добива на ток е от ниско емисивни източници,но Германия си срина АЕЦ-овете,за ВЕЦ-ове да не говорим,че са им мижави и получават тока предимно от въглищата.Що се отнася до ел.автомобилите в Русия ами климатичните условия не позволяват защото просто батерийте замръзват и стават паметници елктричките.
  • #35
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Но никой не се замисля къде ще се изхвърлят батериите от електромобилите.След години децата ни ще събрат попарата която им забъркваме сега.
  • #34
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Русия в тоя консуматорски свят ще фалира точно никога.
  • #33
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, слабо ме вълнува мнението на адрешковци, особено комплексираните андрешковци, русия ще фалира, па ти си псувай
  • #32
    3 rate up comment 0 rate down comment
    един там до 35 ( преди 2 години )
    Ще викам както си искам, на който си искам. Като си гoмнo ***, как да ти викам ?