IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault се отказва от 5 модела за 2 години

Производството на Scenic, Talisman и Espace спира догодина, а след тях идва ред и на Koleos

Компанията Renault ще се откаже от производството на цели 5 модела наведнъж. До края на следващата година ще бъде пенсионирани Scénic, Grand Scénic, Talisman и Espace, като тяхното място ще заеме новият Mégane E-Tech Electric. А през 2023 година в историята ще отиде и Koleos, който няма да получи наследник.


Renault Mégane E-Tech Electric


Промените в гамата на френския производител се дължат именно на излизането на пазара на първия електрически кросоувър на марката Renault Mégane E-Tech Electric. Компанията изразходва много ресурси за неговата разработка, като появата му на пазара е планирана за март 2022 година.

Дотогава Renault трябва да подготви почвата за успешен старт на печалбите, като една от крачките в тази посока е съкращенията в моделната гама, които ще помогнат за намаляване на вредните емисии СО2. Първи от конвейера ще слезе компактният ван Scenic (на снимката горе), като това ще стане до края на тази година. 


Renault Koleos


През март ще спре производството на двата представителя на Renault в сегемнт D – седана Talisman и комбито Talisman Sport Tourer, а лятото на 2022 година ще бъде последното за Espace. В края на следващата година ще завърши жизнения си цикъл Grand Scenic, а през лятото на 2023 година той ще бъде последван от Koleos (на снимката).

Последният е най-големият кросоувър в гамата на Renault, като наскоро второто му поколение получи фейслифт. Подобен модел обаче не се вписва в стратегията на френския производител и затова той няма да получи наследник.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Рено фенът - отново ( преди 2 години )
    Сменил съм 5-6 модела на Рено, сегашната ми е Лагуна 3 GT. Е, с какво да я сменя ? Мислех с Талисман, но така като гледам, няма с какво да я сменя вече от тази марка, щом ще спират Талисмана. Много разочароващо :/
  • #3
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Рено фен ( преди 2 години )
    Що за глупост е това?Спират Сценик и Гранд Сценик, добре, така или иначе продажбите им не са толкова много в последните години, а и вече малко хора търсят MPV и то ново. Но да спрат Колеос и Талисман?!! Пуснаха Флуенс, без успех в Европа, пуснаха Латитюд, без успех и той, спряха ги, пуснаха Талисман, който е един чудесен модел, с много добре двигатели и екстри, а накрая спират и негo. Като спрат най-висок клас моделите ( Талисман и Колеос ),какво ще караме? Каптюри по 90-100 коня или Туингота
  • #2
    3 rate up comment 12 rate down comment
    ди Зео ( преди 2 години )
    Ми господина ди Мео вижда ве в по-вивоките класове никой не купувя Рено и като цяло френски коли много преди ди Мео стана ясно че коли като Ситеоен ц6 Пежо 607 Рено Сафран и тн във високият клас бяха непродавеми.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста странна стратегия. Да заменят 3 модела в Д сегмента с 1 модел в С сегмента. Не е ясно защо г-н Де Мео си мисли че хората които карат коли в Д сегмента ще си купят Меган (колата е супер но ми е доста тясна). Аз лично по-скоро ще сменя марката (с Нисан X-Trail) отколкото сегмента.