IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen съкращава 30 000 работни места заради електромобилите

Бъдещето на всяки четвърта позиция в компанията е под въпрос

Германският автомобилен гигант Volkswagen започва съкращения в рамките на реорганизацията на производството и преминаването към електрически превозни средства. Целта на концерна е да задмине Tesla и да стане най-големият производител на електромобили в света, съобщава вестник Handelsblatt.


Volkswagen


Промяната ще доведе до съкращаването на около 30 000 работни места. Това е обявил генералният директор на концерна Херберт Дийс на заседание на Надзорния съвет. Така под съмнение е бъдещето на всяка четвърта позиция в основата марка на групата - Volkswagen.

В момента за концерна работят около 600 000 души в цял свят, като те са разпределени в повече от 100 различни предприятия. В бройка влизат и служителите на останалите марки в групата, сред които са Audi, Skoda, Seat и Porsche.

Едновременно със съкращенията на персонала автомобилният производител започва да модернизира своите предприятия, които ще правят електромобили. Засега основният завод - този във Волфсбург, все още не е попаднал в този списък.


0 от 500