IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови шефове за Volkswagen и Audi в България

Флориан Пупетер и Марио де Мартино поемат управлението на "Порше БГ"

От 1 октомври "Порше БГ" - официалният вносител на Volkswagen и Audi у нас - има ново ръководство. Флориан Пупетер и Марио Де Мартино поемат компанията от Маркус Татцер, който я ръководеше в последните пет години. Татцер преминава на мениджърска позиция в MOON, дружеството за електрически зарядни станции на Porsche Holding.
  
  
Порше БГ, Пупетер, Де Мартино
Флориан Пупетер и Марио Де Мартино
  
  
Флориан Пупетер ще ръководи оперативната дейност на българското представителство. В миналото той е бил начело на структурата на Porsche Holding в Малайзия, а също и мениджър бизнес развитие в централата в Залцбург. Марио Де Мартино става главен финансов директор на "Порше БГ", след като преди това е заемал подобни позиции в Чили и Португалия.

"Порше БГ" е част от Porsche Holding Salzburg - най-големия дистрибутор на леки автомобили в Европа. Компанията не бива да се бърка с автомобилния производител Dr.-Ing. h.c. F. Porsche AG, който е базиран в Щутгарт, макар да има общи корени с него. Холдингът води началото си от Porsche Konstruktionen GesmbH, основана през 1947 в австрийския град Гмунд от Луиз Пиех и Фери Порше, дъщерята и сина на Фердинанд Порше. На практика това е и компанията, произвела първия автомобил на марката - Porsche 356.
  
    
Porsche Holding Salzburg
Централата на холдинга в Залцбург
  
   
След това обаче автомобилното производство се мести в Цуфенхаузен край Щутгарт и се обособява като отделна компания. Porsche Konstruktionen се превръща в Porsche Holding Salzburg, основен търговски представител на марките на Volkswagen. До 2011 компанията е собственост на наследниците на фамилията Порше, след това мажоритарният дял е продаден на Volkswagen AG. Днес холдингът от Залцбург оперира като търговски представител в 22 държави - предимно в Европа, но също и в Китай, Малайзия, Япония, Колумбия и Чили. В България "Порше БГ" е официален вносител на Audi и на леките и лекотоварни модели на Volkswagen.


0 от 500