IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Tourneo Connect се оказа VW Caddy

Американската марка представи новото поколение на пътническия модел

Европейското подразделение на Ford представи новото Tourneo Connect. Както се очакваше, това не е оригинален модел, а леко преработен Volkswagen Caddy. Германският автомобил смени поколенията още в началото на миналата година.


Ford Tourneo Connect


Баничарката на американската марка се отличава основно по предната си част , където има други решетка на радиатора, фаровете и броните. Моделът ще се предлага в два варианта на дължина и в три версии на оборудване - Sport, Titanium и Trend. Ще се предлага и всъдеходна модификация Active със защита на каросерията и уникални 17-цолови джанти в два цвята.

Салонът на новия Ford Tourneo Connect е със 7 места, като е добре познат от Caddy. Още в базовото ниво е поставена информационно-развлекателна система с 8,25-инчов екран, а срещу доплащане се предлага и 10-инчов. Приборният панел е 10,25-инчов в стила "виртуален кокпит".


Ford Tourneo Connect


Седалката на предния пасажер се прибира и така може да се превозва това с дължина до 3 метра. Вторият и третият ред седалки не само се прибират, но може и да бъдат свалени. Така се получава товарен отсек с обем 3,1 или 2,6 куб. метра, който е подходящ за спортен инвентар или друг товар. Затова и във Ford наричат Tourneo Connect "автомобил с двойно предназначение.

За модела се предлагат 19 асистента на водача и системи за безопасност, включително адаптивен круиз-контрол, автоматично паркиране и функция за маневриране с ремарке. Някои от тях могат да се управляват дистанционно с помощта на приложение за смартфон.


Ford Tourneo Connect


Задвижването на Ford Tourneo Connect става с 1,5-литров бензинов двигател с мощност 115 к.с. и 220 Нм, както и с два 2,0-литрови турбодизела - със 105 и 125 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана. За най-мощната версия е достъпна система за задвижване на четирите колела, която се предлага за първи път в историята на модела.

Във Ford ще започнат да приемат поръчки за модела в началото на следващата година, а първите клиенти ще получат автомобилите си през пролетта. След пътническата версия ще излезе и товарната Transit Connect.

Още снимки на новия Ford Tourneo Connect - вижте в галерията:

Снимки: Ford

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Едва ли някой ще страда че този Форд няма вече собствена идентичност. Така или иначе кадито е достатъчно добро и е нямало нужда Форд да си причинява излишни разходи за разработка на такъв модел, а и клиентите на баничарките не са от най-претенциозните. Дори Мерцедес не се срамува особено от собствената си версия на кангу, даже в германия си е вървежна.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    A двигателите на Форд или Фолксван са
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Не може да бъде!!! Ще вземе да се окаже и че новия пикап на VW е Ford Ranger и тогава какво ще правим?!? :-)
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Renault Megan 1.4i ( преди 2 години )
    Пак крадено от Рено.