IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Caddy заприлича на... Dacia

Германците маскираха тестови прототип като Dokker Stepway

Новият VW Caddy заприлича на... Dacia

Някои хора казват, че германците нямат чувство за хумор, но във Vollswagen доказват точно обратно. Екипът на компанията от Волфсбург по-рано маскира прототип на ID.4 като Opel, а сега направи нещо подобно с новото поколение на Caddy, което тества. Този път обаче автомобилът странно защо прилича на Dacia Dokker Stepway с характерната му оптика и аналогична решетка на радиатора.

Очевидно, това е направено, за да може новото Caddy да привлича по-малко внимание на пътя, като прилича на един от конкурентите си на пазара. За постигане на подобен ефект, задните вертикални стопове са покрити с фолио в цвета на каросерията и така имат същата форма, като баничарката на Dacia. Очертанията на фаровете също са променени.

VW Caddy
VW Caddy
Dacia Dokker
Dacia Dokker

Всъщност, този прототип има много повече камуфлаж, отколкото се вижда на пръв поглед. Особено, ако снимките му се сравнят с оригиналните тийзъри на модела, които Volkswagen публикува наскоро. На тях новото Caddy изглежда доста по-сложно като дизайн от облепения с фолио прототип, заснет на пътя.

Със сигурност серийното Caddy ще е далеч по-привлекателен, въпреки че ще запази ъгловатите си дизайн и пропорции - както за товарната, така и да пътническата версии. Подробности за модела се очакват по-късно тази година, като от Volkswagen обещават един напълно нов автомобил, който няма да получи нито един детайл от предшественика си.

VW Caddy
VW Caddy
Dacia Dokker
Dacia Dokker

Снимки: Motor1

0 от 500