IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 неизвестни модела на Москвич

Повечето от тези автомобили са произведени или преработени в чужбина

Автомобилите, разработени и произвеждани от завода АЗЛК (до 1968 година той се казва МЗМА) се продават в много държави по света, макар и в по-малки количества от моделите на Лада. Всички тези Москвичи, за които ще стане дума, обаче значително се различават от произвеждани в бившия СССР, а след това и в Русия.

В наши дни тези модели са много редки, като намирането на запазен екземпляр от тях е истинско чудо. Затова и не е изненада, че някои от тях струват доста пари и са много търсени от колекционерите.

12 неизвестни модела на "Москвич" (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Бай ламби ( преди 2 години )
    Руснаците имат една поговорка, че Москвича не е кола а начин на живот.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Вес ( преди 2 години )
    Прави ми впечатление, че у нас се бъркат някои модели Москвичи - дванайсетак казваме на 2140, а 412 го броим за осмак, защото прилича повече на него, отколкото на 2140.
  • #3
    32 rate up comment 7 rate down comment
    1967 година! ( преди 2 години )
    Може да ви е смешно но Москвич 412 е уникална кола за времето си! 1.5 литров двигател 75 к.с. 108 Nm. Двигателя е алуминиев блок със стоманена водна риза. Ниска компресия, ангренажна верига и елементарен карбуратор. Няма какво да се повреди.Максимална скорост е 140км/ч а ускорение до 100км/ч за 19 секунди. Двигателя е Уникално здрава машина. Окачването е здраво като чук а возията е мека и плавна. Направено е да се кара по черни пътища.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    До 1 и 5! Ламарините на всички коли от онова време бяха дебели, но водеха до травматизъм и смърт при катастрофа. Ламарините трябва да са меки за да се деформират и поемат евентуалният удар, както е при съвременните автомобили. Двигателят на Москвич 412 си е копие на БМВ 1500!
  • #1
    17 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Истинска кола за истински мъже! На старите Моксвичи ламарините им бяха дебели 1.5 милиметра а окачването отдолу по здраво от 90% от съвременните "джипове" СУВ. Отпред двойни носачи а отзад ресори и цял мост. Москвича с хубави гуми и 100 кила товар в багажника е по проходим от повечето съвременни джипове. Да не говорим какви екстри имаше. Например можеш да го запалиш ръчно с манивела ако няма акумулатор. Пробвайте да направите това с вашата кола хахаха.