IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda ще прави самолет на ток, робот-аватар и космически кораб

Японската компания разкри плановете си за следващите 10 години

Японският производител Homda разкри стратегията си 2030 Vision, в която ще внедри редица нови технологии. Оказва се, че компанията ще заложи на повишаването на качеството на живота на хората и едва след това идват нови електромобили и екологични модели.


Honda 2030 Vision


От компанията обещават да насочат усилия към създаването на общество без пътно-транспортни произшествия с нулеви вредни емисии. Затова сега японците тестват технологии, които разширяват потенциала на мобилността в различни измерения. Сред новите разработки е електрически самолет с вертикално излитане и кацане, а също така и робот-аватар, който ще помогне за разширяване на човешките способности.

Първият проект - Honda eVTOL, трябва да подобри мобилността на човека в небето. Самолетът ще разчита на електрическо газово-турбинни двигатели за полет между градовете, като ще стане част от система от наземни транспортни средства, с които ще си комуникира. Компактният апарат ще може да излита и каца в центъра на града, като няма да издава шум. Засега капацитетът на батериите на електрически самолет не му позволява дълги полети.


Honda 2030 Vision


Роботът Honda Avatar ще получи изкуствен интелект, като с негова помощ ще може да работи в различни сфери на производство. Той ще може да управлява процесите от разстояние, като производителят на автомобили обещава да го покаже през 2024 година. Използването на робота ще може да стане масово в началото на следващото десетилетие.

В Honda не са забравили и за Космоса, като планират да направят система за възобновяема енергия, която ще използва горивни елементи и електролиза на вода. Тя ще изработва кислород, водород и електричества. В компанията предвиждат производство на ракети за полети в Космоса, с чиято помощ ще се извеждат спътници в околоземна орбита.

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Ааааа, ето защо напускат Ф1 :) Така де, те оправиха Ф1, сега отиват да оправят и космоса. И тъкмо ще го оправят, доктора ще се настани.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    говорите глупостиииии
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това със самолета ми се струва малко шменти-капели. Истината е, че батериите са много тежки и не може да се сложат за дълги пътувания. Например една малка Чесна гори около 6л на 100 км и тежи 700 кг. Минава около 1200 км с 200 л. резервоар. Плътността на батериите спрямо бензин/керосин е 35:1. Т.е. ако всичко е еднакво трябват 7 тона батерии. А ако искаме да пак 700 кг. с 200 кг батерия ще мине 6 км.
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    хаха, комплексиран анонимидиот
  • #2
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Каква тесла бе анонимиот, Хонда бяха направили най-успешният робот-хоманоид - Азимо, теслата може само да мечтае за успехите на Хонда.
  • #1
    0 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Homda?????? следва пътя на тесла???? ау, каква мъка!!!!!!!!!!!!!