IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 едва не стана бестселър в Германия

През септември разликата между електромобила и лидера VW Golf е 58 продажби

Електрическият Tesla Model 3 за малко не успя да стане най-продаваният автомобил на пазара в Германия през септември, като отстъпи единствено на лидера Volkswagen Golf. Разликата между първия и втория в класирането е минимална - само 58 бройки.


Tesla Model 3


През деветия месец на годината жителите на Германия са купили 6886 бройки от VW Golf, което му позволи да заеме лидерското място по продажби. Резултатът на Model 3 е 6826 продажби, като електрическият модел отчита ръст от 141%. При Golf обаче има сериозен спад - с цели 41%.

Въпреки отличното представяне на Model 3 на пазара в Германия, експертите са на мнение, че той има шансове да се пребори за първото място до края на годината. Статистиката от началото на януари до края на септември сочи, че германците предпочитат моделите на местни марки.

Резултатите показват още, че при електрическите коли двата най-популярни германски модела изостават значително. По-евтиният Volkswagen Golf ID.3 приключи септември с 2694 продажби, докато по-големият и по-скъп VW ID.4 се отчете с 1019 сделки.

Снимка: Tesla


0 от 500