IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Половината купувачи на VW ID.3 са нови клиенти за марката

Германската компания отчете общо 144 000 продажби на електромобила

От началото на годината Volkswagen е продал 144 000 бройки от електрическия хечбек ID.3, като половината от клиентите на модела преди това не са притежавали автомобил от тази марка.


VW ID.3


"Volkswagen ID.3 се превърна в истински хит в Европа и ни помогна страшно много за привличането на нови клиенти. Те са около 70 000 на брой, което е впечатляващо постижение. Това е и убедително доказателство, че сме на пръв път с този автомобил и с нашата стратегия за електрическа мобилност", коментира директорът по продажбите в компанията Клаус Целмер.

Процентът на нови клиенти за марката е значително по-висок от средния за Volkswagen, който обикновено е около 36%. Затова и не е изненада, че ID.3 е най-продаваният електромобил в Западна Европа през август, като изпреварва основния си конкурент Tesla Model 3.


VW ID.3


Сумарните продажби на ID.3 и на кросоувъра ID.4 помогнаха на Volkswagen да се утвърди като лидер на пазара на електромобили в Европа за първата половина на 2021 година. Според допитване до клиентите, 60% от тях са избрали ID.3 заради неговите екологични характеристики, а 51% от купувачите са поставили на първо място неговите технологии.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Това не са продажби ( преди 2 години )
    Аутомедия пак правите голяма грешка 144хил са поръчките а продажбите за тази година до август са над 44 Хил което пак си е отлично за електромобил продаван само в Европа като отделно от скоро се произвежда и подобния Купра Ел Борн
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Ху кеърс не иновативна марка без никакви технологии китайски батерии и части
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 3: Мълчат защото се отчитат в сервизите да сменят, турбота, ремъчета, ролки, масълца, гарнитури и т.н.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    искам да видя хейт и плюнки за новите китайски и руски електрички, хехе
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Айде три е добре , но като цена е прекалено близо до тройката на Тесла! Швабите а и в доста държавици без автомобилно производство като нас, предпочитат да си купуват коли "In Deutschland hergestelt"! След пускането на немската фабрика смятам, че това ще натежи още повече!