IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заяждането между Ford и Jeep продължава

Този път поводът е екстремната версия на всъдехода Explorer

Два от водещите автомобилни производителя продължават словесната си престрелка, която започна с изказвания по адрес на Ford на президента на северноамериканското подразделение на Jeep - Джим Морисън. Първо той се подигра на конкурента заради проблемите с качеството на възродения Ford Bronco, а след това го обвини, че лъже клиентите си, като им продава нова версия на Explorer, наречена Timberline.


Ford Explorer


"Направо ми е жал за купувачите на Explorer Timberline, защото тях определено ги лъжат, че си купуват автомобил, който е много добър за движение по тежък терен, а това определено не е така", коментира Морисън.

Отговорът на Ford не закъсня и той дойде от Джиан Кандис, който по-рано е работил във Fiat Chrysler Automobiles и помагал за разработката на модели като Jeep Compass, Patriot и Wrangler. Пред Detrot Free Press той заяви, че във Ford не се притесняват да се конкуриран с Jeep, чиито модели доскоро не са има равни извън пътя.

"Нещата бързо се променят и това беше една трудна година за Jeep, откъдето наблюдаваха как Bronco и Bronco Sport набират стотици хиляди поръчки и печелят всички сравнителни тестове с моделите на Jeep. Сега пускаме още по-функционалния версии Timberline Explorer и Expedition, които предлага повишена маневреност, висок пътен просвет и удобни режими на движение", заяви Кандис, като добави, че Explorer е бестселърът сред всъдеходите в Америка.


Ford Explorer


На свой ред експертът Джон МакЕлрой коментира, че в Jeep определено са сърдити, след като най-накрая имат реална конкуренция. Той беше категоричен, че в случая не са важни реалните всъдеходни възможности на автомобилите, а броят на техните продажби.

"Въпросът те е в това, кой от тях ще може да се изкачи високо в планината, а в това - кой от тях ще запише повече продажби", коментира експертът пред Detroit Free Press.


0 от 500