IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите в Англия имат нов проблем - лисици

Животните прегризвали спирачни маркучи и електрически кабели

С доста необичаен проблем се сблъскаха жителите на британския град Хоршъм. В последно време там се наблюдава нашествие на лисици, които нанесли щети за хиляди лири на редица автомобили. Дивите животни прегризвали спирачните маркучи и различни кабели на паркираните автомобили, а в допълнение правели и още поразии, оставяйки работи за службите по почистване.


Лисица


Само за няколко дни лисиците повредили над тридесет автомобила, като нанесли щети на някои собственици за хиляди британски лири. По думите на потърпевшите, хищниците извършвали набезите си предимно нощем. Освен че прегризвали кабели и спирачни маркучи, животните пиели от изтеклата спирачна течност. От последното, често се случвало животните да повръщат и да получават разстройство, поради което районът около пострадалите автомобили ставал силно замърсен и зловонен.

Кошмарният проблем започнал още преди около седем - осем месеца, но в последно време набезите зачестили. Местните се видели в чудо какво да правят, тъй като ловът на лисиците е забранен в Обединеното кралство от 2004 година и няма как вредителите да бъдат отстреляни. Всъщност, според местните закони, лисицата не се счита за вредител, а за защитено диво животно и може да бъде заловена или убита само при много редки и опасни за хората случаи.


брезент


Като единствено, но не винаги действащо спасение, собствениците на автомобили започнали да покриват машините си с брезентови или найлонови покривала, които да ги предпазят от поразии. Но и тук хитроумните нахалници намирали цаката и на тези препятствия, като се промушвали под покривалата или направо прегризвали и тях.

По мнение на някои специалисти, дивите животни са били привлечени от миризмата на спирачната течност. Други експерти пък смятат, че лисиците ловуват по улиците на Хоршъм гризачи и повреждали автомобилите случайно. Въпреки многобройните запитвания към службите за обществена сигурност и тези по опазване на дивите животни, помощ няма, като от институциите заявявали, че могат да помогнат само ако някой нарани лисица, но не и по такъв (странен) повод.

0 от 500