IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново предизвикателство - разхлаби гайките на гумите!

Опасната провокация се разпространява в една от социалните мрежи

Ново предизвикателство се разпространява в една от популярните най-вече сред младите хора социални мрежи - TikTok. Тя се нарича „Предизвикателство с гайка“, както целта да се разхлабят гайките на произволна кола и след това да се заснемат последиците. Съответно, записът трябва да бъде публикуван.


колела


Излишно е да се казва, че освен изключително опасно, това е и напълно незаконно. Действията на извършителя попадат в категорията за манипулиране на превозно средство, като в някои страни това се наказва дори със затвор, който е само допълнение към евентуалното изплащане на обезщетение на собственика за причинени щети.

Предизвикателството вече взима и първите си жертви. Шофьор от Масачузетс остана без гума, тъй като тя падна по време на движение и като по чудо щетите са само по автомобила. Учители от щата признават, че подобни провокации се разпространяват лесно сред учениците, които са много податливи на влиянието на социалните мрежи.

Местните власти също се включиха в дебата, като призоваха шофьорите да проверяват колелата на колите си преди да потеглят. Сервиз за гуми от град Чикопи пък съобщи, че вече се е наложило да затяга гумите на няколко автомобила, чиито собственици са открили същия проблем.


0 от 500