IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo вкарва 460 000 стари коли в сервизите си

Проблемът е с въздушните възглавници на седаните S60 и S80

Шведският производител Volvo стартира мащабна сервизна акция на старите седани S60 и S80, която не засяга конкретна страна, а големи райиони от цял свят, съобщиха от компанията.


Volvo S80


Собствениците на тези автомобили, произведени през периода 2001-2006 година за S60 и през 2001-2009 година за S80, ще трябва да ги закарат в сервизите, съобщиха от компанията. Причината е неизправност на въздушните възглавници, като тя няма нищо общо с японския производител Takata, тъй като на шведските модели се поставят предпазни средства на други компании - Autoliv и ZF.

Проблемът обаче същият - при сблъсък еърбегът може да се активира прекалено бързо и металните осколки да нанесат сериозни травми на човека, включително и да доведат до летален изход.


Volvo S60


Трябва да се отбележи, че през ноември миналата година Volvo вече подмени въздушните възглавници на 124 000 свой автомобила, които страдаха от същия проблем. Както тогава, така и сега, цялата работа в сервиза е безплатна за собствениците на засегнатите превозни средства.

Снимки: Volvo

0 от 500