IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обяви сервизна акция... за модел на Toyota

Софтуерен бъг може да остави Supra, Z4 и някои версии на Серия 3 и 5 без усилване на спирачките

В наши дни сервизните акции за съвсем нови модели са нещо обичайно. Но не и тази, при която 13 014 бройки от Toyota Supra бяха призовани в сервизите... от BMW Group.

Германският гигант отзовава Supra и около 33 000 бройки от своя модел Z4 заради проблем със софтуера за управление на двигателя, който при определени условия може да доведе до загуба на спирачното усилване при старт. Дефектът бе деклариран пред американския контролен орган NHTSA и се отнася до eкземляри от Z4 M40i и Supra, произведени между февруари 2019 и юни 2021.  
  
  
BMW Z4, Toyota Supra
  
    
По същата причина са отзовани и отделни бройки от други модели на BMW: произведените през 2020 година версии M340i, M340i xDrive, 540i, 540i xDrive и X3 M40i, а също X4 M40i и 745Le xDrive, сглобявани през 2020 и 2021. Коригирането на проблема е бързо и става само с препрограмиране на модула, което е безплатно за клиентите. Няма обаче как да стане дистанционно, затова е наложително посещение в сервиз.

Колкото до причината BMW да обявява акция за автомобил на Toyota, по-запознатите сред вас вероятно вече са се досетили за нея. Новата Supra e плод на дългогодишното партньорство между двете компании и се прави изцяло от компоненти на BMW и негови поддоставици в австрийския завод на Magna Steyr, където се произвежда и Z4.

 

0 от 500