IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сензация в САЩ - Toyota задмина GM по продажби

За първи път от 90 години пазарът има нов лидер сред производителите

Сензацията на пазара на нови автомобили в САЩ е факт - за първите 9 месеца на година Toyota е начело по продажби сред производителите, като изпреварва концерна General Motors, който досега беше безусловен лидер.


Toyota Hilux


Засега превесът на японската компанията не е голям. За 9 месеца Toyota е продала в САЩ 1.858 нови автомобила, докато резултатът на General Motors за същия период е 1.777 млн. Разликата в динамиката обаче е доста показателна, като японците са успели да увеличат продажбите си с 27,9% в сравнение със същия период на 2020 година, докато ръстът на GM е едва 0,1%.

Основната причина е в кризата с полупроводници, която парализира световната автомобилна индустрия и за която Toyota се оказа най-подготвеният производител. Още през 2011 година след земетресението в Япония компанията взе решение да увеличи стратегическите си запази от резервни части, в това число и микрочипове. И ако резултатите се запазят и през последното тримесечие, 2021 година ще стане преломна за пазара в САЩ, тъй като концернът GM е лидер по продажби от 90 години!

Трябва да се отбележи, че при GM най-популярни си остават пикапите, докато в Toyota залагат на по-леки автомобили. Най-продаваните модели на японската компания за първите 9 месеца в Щатите са кросоувърът Toyota RAV4 (313 000 единици) и седанът Toyota Camry (257 000 бройки).

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    много комплексари с малки чурки има, ако ще и ескалейд да си купите пак ще ви е малък
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    ФВ груп са си на мястото- второ по продажби в света, в който ти не влизаш поради ниски доходи и съответен интелект и явно яко са ти бръкнали в долната част на гърба за да ги споменаваш ни в клин ни в ръкав под статия за ГМ и тойота. В момента явно е криза при всички с доставките на всичко, светът явно е полудял нещо.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Човек вижда в света само това което носи в себе си
  • #2
    28 rate up comment 5 rate down comment
    До №2 ( преди 2 години )
    Пич, значи според теб най-големите мъже са тези, които карат скъпи ,спортни ,премиум автомобили, така ли?Ти май си поредния пубер още с пъпки по лицето и мляко по устата, тръгнал дс си мисли, че колата е един вид продължение на личността! Недей да ръсиш мозък във форумите, ами залягай да си учиш уроците, току виж ти просветнало!
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ФВ ги няма никъде.