IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 коли-мечти и техните по-евтини алтернативи

Понякога за 2 или 3 пъти по-малко пари човек може да изпита същото удоволствие

Всеки шофьор си има автомобил, в който е влюбен. За някои това е мощна суперкола, видяна в списание или филм. За други е луксозен седан, който предлага невероятни комфорт и удобство, а за трети - голям всъдеход, с който може да се придвижваш там, където няма пътища. Малцина обаче са тези, които сбъдват мечтата си и се сдобиват с автомобила, в който са влюбени. Причината почти винаги е, че той е много скъп и за да го притежава човек, трябва да спечели от лотарията.


Audi Q8 RS vs Urus


С годините обаче разликата в качеството и производителността между най-скъпите и по-достъпните на цена модели намалява. Конкуренцията в автомобилната индустрия става все по-ожесточена, като битката е за всеки клиент. А от това печелят хората. Например, някой не може да си позволи Ferrari или Rolls Royce, но може да си купи Acura или Genesis, които също ще предизвикат емоция на човека зад волана, но на по-ниска цена.

Ето 10 такива примера, подбрани от изданието Road and Track, като трябва да уточним, че тук идеята не е да се сравняват двата модела, а да се покаже, че за 2, 3 и дори 5 пъти по-малко пари може да се намери автомобил, който да доставя също страхотно удоволствие.

10 коли-мечта и техните по-евтини алтернативи (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Чук да 18 ( преди 5 месеца )
    Много, ама мноооого си заблуден завалията, явно зад Босилеград не си стъпвал....
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Аз ( преди 1 година )
    Пишете глупости! Аз имам Ауди А7 и Коя Стингъг. Цената им е почти еднаква. Стингъра е с класи по добра кола от Аудито. Интересно ми е коя екстра липсва в Стингъра където Аудито е има? Разликите са, че Стингъра е по бърз, по стабилен , няма тъпите евтини дисплей, по тих и много по приятен за шофиране
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Трябва ми статия за алтернативи на алтернативните. Производство преди 10-15 години.
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Вижте, много от нас правят подобен, че и по тежък компромис. Искат Ферари пък даже и Тойота Mr2 не могат да си позволят. Искат М3, М5 пък най много да се докопат до 325 или 530 на 15 години. Но оредооженията са интересни. Алтернативите са също коли с характер и правят удоволствие. Дори и тоя прикритият Хюндай със сигурност е много рафиниран и луксозен. Просто тия алтернативи човек с европейска работническа заплата може да си ги позволи и да си прави кефа без да изсипва полвин милион.
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ivan1302А ( преди 2 години )
    А кой е заместителя на Майбах за бедните мераклии?
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мазерати Леванте и Алфа Стелвио , накое по непретенциозно ферари и алфа жулиета детелина,
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    До н-р 15: Определено за RR си ПРАВ - и то отвсякъде, по това никой не може да спори. Но пък истината в случая е, че този ярък и доказан символ на великолепен супер-ЛЮКС, як ПРЕСТИЖ и полагаемото ти се МЯСТО в обществото, чисто и просто НЕ е ЕЖЕДНЕВЕН автомобил, а се ползва предимно и само за спец. поводи и случаи... така че именно ТУК и СЕГА /при добри доходи, канечна!/ - яхаш GENESIS-A!
  • #14
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Алтенативи могат да се считат Астън-а и Джагуар-а. Другите как може да са алтернативи, като разликата е от земята до небето? Не разбрахте ли, че който има пари си държи на RR и не го интересуват предложения " като ролса, ама по-евтинко"! Както и не го интересуват часовниците на Q&Q.
  • #13
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Мдаа ( преди 2 години )
    Като не можеш да се легнеш със Скарлет Йохансон, и с най-грозната мургавелка в мааалта ще изпиташ емоция! С тия "алтернативи" можеш да се фръцкаш пред голфаджиите на село, но като сложиш хонда до ферари, никой няма да те забележи .... мечтата на голтака - с малко да си мисли, че го възприемат за много!
  • #12
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Картон ( преди 2 години )
    Алтернатива на S-ката да е тва китайско Volvo с 4 цилиндров миксер, айде да не е.