IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия вече произвеждат Lada Niva

Всъдеходът струва три пъти повече от руския вариант

Компанията Partizan Motors, специализирана в разработката на специални всъдеходи, сглоби първия екземпляр от Lada Niva Legend. Този модел е посветен на 50-годишнината от основаването на Волжския завод, в който се произвежда легендарната "Нива".


Lada Niva Legend


Планът на германците предвижда в Магдебург да бъдат произведени 50 бройки, всяка от която ще получи всички необходими сертификати и табели за принадлежността си към лимитираната серия. Цената на автомобила, в която са включени данъци и такси, е 19 900 евро, като това е 3 пъти повече от руския вариант на тривратата Niva Legend.

В Partizan Motors разполага с всички необходими мощности за производството на автомобилите, които ще бъдат доставяне в шоурума на дилъра Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH в Халберщад. От германската компания обясниха, че сериозният скок на цената се дължи на многото доработки. Машината получава увеличен пътен просвет, лети дгжанти и нови туми Goodrich с размери 215/65 R16, а също така предпазители на калниците, капака и праговете.


Lada Niva Legend


Освен това, "германската" Niva получава усилени брони с място за лебедка, рейлинги на покрива, шнорхел и светодиодни фарове. Промените в интериора включват изцяло кожен салон.

От Partizan Motors отбелязват, че въпреки решението на АвтоВАЗ да прекрати официалните доставки на Lada в Европа, модели като Niva продължават да се радват на голяма популярност в Германия и компанията ще продължи да помага за тяхната доставка. По даннни на филмата, в Германия вече има около 250 бройки от Lada Niva Legend, моделна година 2021.

Още снимки на "германската" версия на легендарния всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: Partizan Motors

0 от 500
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    иванушка г----а ( преди 2 години )
    Тойота веднага спира производството на Land cruiser,Tacoma ,Tundra.Стават непродаваеми на фона на тази "конглокенция"!
  • #23
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Честния ( преди 2 години )
    До коментар 21....Другарю ! Има една държава, казва се Япония. Тя е майката на вседеходите. Japan cars .
  • #22
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Трендафилчо ( преди 2 години )
    Стига хвалихте тоя кензеф наречен лада. За проходимост,да проходима е, но от към здравина пълна нула. Пълен ***.Радвам се ,че я продадохме и вече не лежа под нея всеки ден...
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Райко Кръвта ( преди 2 години )
    По-неграмотно написана статия не бях чел отдавна. Пълня ужасия, очите ми кървят. Какво се случва ? Алоооо, редакторо.. Ало, коректоро?
  • #20
    18 rate up comment 13 rate down comment
    До този под мен ( преди 2 години )
    Абе овньо.. Става дума за машини с офроуд възможности. А по тези показателите Нивата ще ги прави диви и щастливи лачените паркетни джипки
  • #19
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Еххх ( преди 2 години )
    България 70 години се проваля в опитите си да произведе автомобил, народа и продължава да се захласва по руски таратайки и се чуди защо големите производители го заобикалят и строят заводи в Сърбия, Румъния, Гърция .... ама щото нищо не разбирате от коли, а какво остава и да ги произвеждате бе другари путинофили!
  • #18
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До Колкото ( преди 2 години )
    ML, X5 и подобни, не се купуват да газят в 30см кал бе шушляк! По твоята логика с едно магаре мога да стигна офроуд много по на далече и високо от колкот ти с Нивата! Магарето по-добро ли е?!?
  • #17
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Net ( преди 2 години )
    За 20 000 Евро може да си купиш истински джип, макра и втора употреба, но с много по-добри офроуд възможности и много по удобен за движение и по нормални пътища!! И не ми дрънкайте, че новото си е ново, защото нещо което не е мръднало в развитието си от 1980г, макар и на 0км, си остава от 1980г. За 10 000 Евра си вземаш приличен Дефендър и Дискавъри и за още 10 000 става машина която ще гази Ниви и балкани!Това е изгъзица за кумунисти носталгици!!!
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    Дилърите ще слагат табели над магазина - открийте грешката. До #13 Само с по- мощен двигател не става. Самите руснаци казват, че ск. и раздатъчната кутия, съединител и мостове няма да издържат по- голяма мощност/ въртящ момент.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    Немските Авт. гиганти вече треперят