IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия вече произвеждат Lada Niva

Всъдеходът струва три пъти повече от руския вариант

Компанията Partizan Motors, специализирана в разработката на специални всъдеходи, сглоби първия екземпляр от Lada Niva Legend. Този модел е посветен на 50-годишнината от основаването на Волжския завод, в който се произвежда легендарната "Нива".


Lada Niva Legend


Планът на германците предвижда в Магдебург да бъдат произведени 50 бройки, всяка от която ще получи всички необходими сертификати и табели за принадлежността си към лимитираната серия. Цената на автомобила, в която са включени данъци и такси, е 19 900 евро, като това е 3 пъти повече от руския вариант на тривратата Niva Legend.

В Partizan Motors разполага с всички необходими мощности за производството на автомобилите, които ще бъдат доставяне в шоурума на дилъра Fahrzeuge Bögelsack Service & Verkauf GmbH в Халберщад. От германската компания обясниха, че сериозният скок на цената се дължи на многото доработки. Машината получава увеличен пътен просвет, лети дгжанти и нови туми Goodrich с размери 215/65 R16, а също така предпазители на калниците, капака и праговете.


Lada Niva Legend


Освен това, "германската" Niva получава усилени брони с място за лебедка, рейлинги на покрива, шнорхел и светодиодни фарове. Промените в интериора включват изцяло кожен салон.

От Partizan Motors отбелязват, че въпреки решението на АвтоВАЗ да прекрати официалните доставки на Lada в Европа, модели като Niva продължават да се радват на голяма популярност в Германия и компанията ще продължи да помага за тяхната доставка. По даннни на филмата, в Германия вече има около 250 бройки от Lada Niva Legend, моделна година 2021.

Още снимки на "германската" версия на легендарния всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: Partizan Motors

0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Три пъти по-висока цена за козметични доработки? Не, мерси.
  • #3
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Fury ( преди 2 години )
    Ужас, Германия е "наводнена" с Ниви! Вече има внесени 250 коли, а в партизанската фирма от Магдебург ще бъдат сглобени и вероятно продадени цели 50 бр. лимитирани Ниви на баснословната цена от 20 х. евро! Това е цената на нелимитираното Поло!
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И руснаците правят немски коли,Мерцедес и БМВ имат заводи в Русия. Путин подари по една Х7 на олимпийските шампиони и то сглобени в руските заводи/родно производство.
  • #1
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 2 години )
    Странна работа, вместо руснаците да правят немски коли немци правят руски!! :)