IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 7-Series получава два нови бензинови мотора

Сред тях е и 4,4-литров V8 с хибридна задвижващата система

Германският производител BMW подготвя обновяване на флагмана си 7-Series, като автомобилът ще бъде представен догодина. Новости ще има не само в дизайна и оборудването, но и сред двигателите, твърди изданието BMW Blog.


BMW 7-Series


Според информацията, седанът ще бъде оборудван с два нови бензинови двигателя, които, напълно очаквано, ще бъдат електрифицирани. Единият от тях е V8 с обем 4,4 литра, който носи обозначението S68. В неговата основа е сегашният туин-турбо N63, като в случая новото е допълнителната хибридна система. Мощността на агрегата ще бъде 535 к.с.

Базовият вариант на 7-Series ще получи модернизирана версия на 3,0-литровия мотор (B58), който е с 6 цилиндъра. При модификацията 735i той ще развива 270 к.с., а при 740i - 370 к.с. През 2023 година този двигател ще се появи и на трите големи кросоувъра на марката - X5, X6 и X7, както и на 5-Series в модификацията 540i.


BMW 7-Series


От BMW Blog разкриват подробности и за най-технологичният вариант на модела, който ще бъде с изцяло електрическо задвижване. Очаквания са, че той ще развива около 650 к.с., което ще се постигне благодарение на батериите с голям капацитет и двата електромотора.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Потурко ( преди 2 години )
    Красота и стил! Тесларите нека си пишат умнотии колкото си искат! И без това тези две думи нищо не означават за тях!