IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW iX паркира сам, зарежда се и посещава автомивка

Вижте как работят автономните системи на електрическия кросоувър (ВИДЕО)

Любопитно видео беше публикувано на YouTube-канала Unsolicited opinions, като в него са демонстрирани възможностите на автономната система за управление на електрическия кросоувър BMW iX.


BMW iX


Според сценария, шофьорът и спътникът му пристигат с BMW iX в закрит паркинг, който всъщност представлява изпитателен полигон, оборудван с голям брой датчици и камери. Те позволяват на кросоувъра са се ориентира в пространството. След напускане на автомобила водачът дава команда от мобилното приложение на смартфона и напуска паркинга.

На следващите кадри BMW iX маневрира между паркираните автомобили и самостоятелно се отправя към станция за зареждане, където с помощта на роботизирана система се включва към захранването. След като батерията е пълна, в същия автономен режим кросоувърът се отправя към автоматична мивка. На финала на видеото, отново по команда на шофьора, автомобилът се връща на мястото, от което потегли.



Кросоувърът BMW iX е иновационният флагман на марката, като е оборудван със система за автономно управление от трето поколение. Той разполага с най-новата мултимедия, възможност за бързо зареждане, а също така и с "умна" система за задвижване на четирите колела, чиито настройки се променят в зависимост от ситуацията на пътя. Моделът се предлага с избор от два силови агрегата - с 326 и с 523 к.с.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500