IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически камион постави рекорд по пробег

Машината измина 1099 километра без дозареждане (ВИДЕО)

Електрическият камион Futuricum успя да измине 1099 км без допълнително зареждане, което е световен рекорд. Той беше поставен на изпитателно трасе на компанията Continental край Хановер, което е с дължина 2,8 км.


камион


Машината беше управляване поред от двама шофьори, които се сменяха на всеки 4,5 часа. Те навъртяха общо 392 обиколки със средна скорост 50 км/ч, като се нуждаеха от 23 часа, за за изминат цялото разстояние. И постижението им попадна в книгата на рекордите Гинес.

Камионът Futuricum не е прототип, а напълно готов модел. Той се използва от доста време в Швейцария, като през последните 6 месеца превозва стоки от складовете в Мьолин (близо до Базел) до разпределителния център в Бухсе (предградие на Цюрих). Разстоянието, което изминава машината, е 300 км.



Камионът е с тегло 19 тона, като се задвижва от електромотори със съвкупна мощност 680 к.с. Машината разполага с акумулатор с капацитет 680 кВт/ч, но за поставянето на рекорда помага не само той, а и гумите с ниско съпротивление на Continental.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500