IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е най-бързият компактен SUV?

Четири луксозни модела се срещат на пистата (ВИДЕО)

Кой е най-бързият SUV с компактни размери? За да отговори на този въпрос екипът на Carwow събра на едно място четири луксозни модела, които трябваше да се състезават на ускорение.


Кой е най-бързият компактен SUV?


BMW X3 е един от претендентите за първото място, като той има по-висок център на тежестта и тежи повече от M3, но мощността му е зашеметяваща. Под капака е поставен 3,0-литров туин-турбо мотор с 6 цилиндъра, която развива 510 к.с. Те се изпращат към системата за задвижване на четирите колела xDrive с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди.

До него е големият му конкурент – както на пистата, така и на пазара. Това е Mercedes-AMG GLC 63 S, който разчита на 4,0-литров V8 също с двойно турбо, който изпраща своите 503 к.с. към системата за задвижване на четирите колела 4-Matic с помощта на 9-степенна трансмисия. Ускорение от 0 до 100 км/ч става за 3,6 секунди.



Другите двама участника не са германски. Alfa Romeo Stelvio Quadrafoligio предлага италиански стил и 2,9-литров V6 двигател с двойно турбо, чиято мощността е 505 к.с. Скоростната кутия е с предавки, като и тук има задвижване на четирите колела. Спринтът до 100 км/ч от място отнема 3,6 секунди.

Накрая имаме и Jaguar F-Pace SVR, при който 5,0-литровият V8 с механичен компресор изпомпва цели 550 к.с. Мощността се предава с 8-степенна автоматична трансмисия и система за задвижване на всички колела. А от Jaguar твърдят, че времето за ускорение от 0 до 100 км/ч става за 4,0 секунди.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фастер ( преди 2 години )
    И аз не се оплаквам от Х5така с неговите 8сек.до 100 и 2300кг.!
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То заради тези истерии с ускорения коне и тем подобни аз си мислех, че кола 100 коня е слаба, не върви на магистрала и т.н. Е оказа се нищо подобно, за малка кола 1 тон, това не малко за ежедневна употреба. Ако живеех в Германия, да бих налял за спортна кола но СУВ и спорт, смях.
  • #14
    7 rate up comment 0 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 2 години )
    Пешка , брат ми. Хубаво пускаш преводни статии, ам що не вземете пример и целия екип да изкарате служебните баничарки , неудачиите и личните гоуфари и да спретнете едно НъФъСъ . И тогава да драснеш някой ред от първа ръка.
  • #13
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Изпуснаха модел ( преди 2 години )
    Тесла правят най-бързите коли.
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    J ( преди 2 години )
    Алфата в предишни гонки на 400м дава време от 11.8 сек.
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Щерю ( преди 2 години )
    Москвич 412 - тревнозелен...
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До 11 ( преди 2 години )
    Чувал си за Низмо версиите на Нисан....Ама, друг път.... :)
  • #9
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Баси разбирачите ( преди 2 години )
    Да точно умрелия жук с 1.6 и 200 умрели азиатски коня ще ги скъса , ама от смях.Гледам клошовете без лев пак се задъхвате от завист и тъ п от ия. Точно тея жипки и спират и завиват прилично и врекарото е удобно и са по добре във всичко от от па дъ ците дет карате на газ и подържате с китайски части и гуми.
  • #8
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 2 години )
    Що си мисля, че компактен SUV е Нисан Джук и във версия Низмо ще накъса шортите на всички европейци....
  • #7
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    Моят джип, вдига от 0 до 100 за 6 сек. Мисля да го пипна и да го сваля поне на около 4/5сек. Приготвил съм 10000 лв.