IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Porsche се обяви против отстъпки за италианците

Оливер Блум е категоричен, че електрификацията е необратим процес

Само преди няколко дни министърът по въпросите на екологията на Италия - Роберто Чинголани, заяви, че страната му преговаря с Европейската комисия за сделка, която ще позволи на производителите на суперколи да продължат да произвеждат автомобили с двигатели с вътрешно горене и след 2035 година. Това обаче не се хареса на главния изпълнителен директор на Porsche - Оливер Блум.


Оливер Блум


В интервю за Bloomberg шефът на германската компания заяви, че подобен компромис към италианските компании ще бъде грешка. Според Блум, всеки един от производителите на автомобили трябва да даде своя принос в борбата срещу изменението на климата. И това се отнася и за компании като Lamborghini и Ferrari, които продават сравнително малко количество нови коли.

Топ-мениджърът допълни, че електрификацията е необратим процес и всички трябва да се включат в него. Любопитно е, че Porsche и Lamborghini са част от един концерн - VW Group, но германската компания развива електрическата си гама с бързо темпове, докато италианците изостават в това отношение.


Ferrari


Все пак трябва да се уточни, че Lamborghini вече се включва в електрификацията, като наследниците на Aventador и Huracan ще бъдат хибриди, а през 2025 година марката ще пусне своя първи електрически модел. Ferrari също преминава на електрическо задвижване, като и тя ще покаже своя първа суперкола на ток след 4 години.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #4
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Yes ( преди 2 години )
    Мазния германец по добре да замълчи, защото и Бог кара Ferrari.
  • #3
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Пич ( преди 2 години )
    Производителите на най пушещите двигатели е нормално да са против, защото американците ги изловиха и ги съдраха от глоби. На германеца не му се отдава да печели състезание без да шмекерува.
  • #2
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Що се отнася до ДВГ Порше изостават стремглаво последните 10 години. Ламборгини също, заради зависимостта си от VW. Нормално е да са против отстъпки! Ясно е, че и след 100 години ще има хора с пари които ще искат да се кефят на звука на як двигател и мириса на бензин! Както сега има хора които дават стотоци хиляди за расов кон!И на порше е ясно, че никой няма да предпочете техните боксерчета, пред звука на Ферари!
  • #1
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Ха ха ( преди 2 години )
    Тоя пък дърводелец какво се пени? Явно съзнавайки, че жалката им фирмичка никога няма да бъде реален конглокент на Ферари в сферата на ДВГ сега плаче за да опитат чрез хватките за електрификация да спрат това многогодишно унижение! И там няма да успеят, но нека пробват, тъпата упоритост е присъща за тях.