IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтината Tesla няма да има волан и педали

Мъск обеща, че колата за 25 000 долара ще излезе през 2023 година

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, е провел общо събрание със служителите на компанията, като е разкрил пред тях подробности за най-евтиния и най-достъпен като цена модела на марката, който е предназначен за пазарите в Китай и Европа.


Tesla


Появата на този електромобил беше анонсирана още през 2020 година, като той ще се произвежда в завода на Tesla в Шанхай, както и във все още неоткритата фабрика край Берлин. От време на време се появяват информации за машината, но те не са потвърдени официално от американския производител.

Изданието Electrek се позовава на служител на компанията, които разкрива, че Мъск планира производството на модела да започне през 2023 година. Милиардерът е заявил, че колата може да бъде без педали и волан, което означава, че тя ще разполага с безпилотна технология от пето ниво по стандарта SAE.


Tesla


Разбира се, обещанията на Мъск невинаги трябва да се приемат като чиста монета. Доказателство за това са многобройните промени в производствените планове на различните модела на марката. Той все пак е уточнил, че стартовата цена на новия модел си остава 25 000 долара, но е отказал да разкрие неговото име. Очаква се, то да бъде Model 2.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Екстра.... сега тесларчетата ако обичат да погледнат в края на статията втората новина в секцията "още по-темата"... да, благодар, айде сега три-четири: обяснете в един глас как Мъск са е объркал, а щатските сенатори са платени гадове :D
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Завода в берлин никога няма да проработи