IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа най-малкия си кросоувър

Субкомпактният Casper илиза на пазара само с един двигател

Компанията Hyundai публикува първи официални снимка на субкомпактния си кросоувър Casper, който е и най-малкият SUV в гамата на марката. Серийното производство на модела стартира в средата на септември.


Hyundai Casper


Името на кросоувъра, който е ориентиран към младежката аудитория, е образувано от скейтърския прийом "Casper Flip" с обръщане на дъската назад на 180 градуса. Отличителните черти на автомобила с дължина 3595 мм са тесните основни фарове и големи подови дневни светлини, които са комбинирани с масивна решетка на радиатора, допълнителна защита в долната част на каросерията и тънки контрастни предни стойки в черно.

Снимки на интериора все още няма, но ако се съди по публикуваните по-рано дизайнерски скици, новият модел ще получи виртуален приборен панел в стила на по-големия Hyundai Tucson. В средата е поставен голям дисплей на мултимедийния комплекс, под който е разположен аналогов блок за управление на климатика и други функции.

Още снимки на най-малкия кросоувър на Hyundai - вижте в галерията:


Hyundai Casper излиза на пазара с безалтернативен 3-цилиндров бензинов турбомотор с мощност 100 к.с., който се съчетава с механична скоростна кутия или с автоматик. Очаква се, на по-късен етап да се появи и атмосферна версия на този мотор с 85 к.с.

В списъка с базово оборудване влизат фронтални въздушни възглавница, ABS и система за разпределение на спирачното усилие, заден парктроник, а също така и салонно огледало с автоматично затъмняване. Кросоувърът ще се произвежда южнокорейския град Куанджу. Моделът ще се продава в Южна Корея, Индия и някои държави от Юго-Източна Азия, като не е изключено да се появи и в Европа.

Снимки: Hyundai

0 от 500