IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai измисли най-необикновения превключвател за предавките

Селекторът в новия модел на Genesis изглежда като взет от "Междузвездни войни"

Вече ви представихме детайлите около Genesis GV60, новия електрически кросоувър на премиум бранда на Hyundai. Но се оказа, че сме пропуснали най-любопитната част от него: превключвателя на предавките.
 
 
 
  
  
Уж дребна подробност, но корейците са я измислили така, че да привлича вниманието. Някои коментатори побързаха да обявят това решение за най-атрактивния скоростeн лост в историята (макар че, строго погледнато, не е никакъв лост).

Селекторът всъщност е сфера, която се върти. При деактивирано задвижване към шофьора е обърната горната половина, с ефектна жълта декорация. Щом натиснете старт бутона, кълбото се завърта и отгоре се показва действителният превключвател. Който трябва да се завърти настрани за директна, неутрална и задна. Паркинг спирачката се задейства с бутон.
 
  
Genesis GV60
  
   
Тази система значително надхвърля като зрелищност знаменития роторен контролер на Jaguar Land Rover, който просто се прибира в конзолата, когато не се използва. Някои скептици подмятат, че това е просто още едно усложнение, което да се поврежда. Но ние сваляме шапка на Genesis за въображението и смелостта.

0 от 500