IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще предложи достъпен кросоувър на ток

Дължината на модела ще е 3,7 метра, а мощността на двигателя - до 184 к.с.

Hyundai Group ще пусне на пазара напълно нов градски модел с електрическо задвижване. Това ще стане през 2023 година, като все още не е ясно под каква марка ще се продава - Hyundai, Kia или Ioniq, като не е изключено да бъде и под трите.


Hyundai


Известно е, че това ще бъде кросоувър, като плановете за неговото създаване бяха потвърдени от партньора на корейците в проекта. Това е компанията BorgWarner, която подписа договор с Hyundai Motor Group за разработка и доставка на модул с електрическо задвижване. Той ще обединява двигател и скоростна кутия в един блок, като това позволи икономията на място и тегло.

Новият модел ще бъде с дължина 3,7 метра, като електрическият му агрегат ще развива мощност 135 кВт (183,55 к.с.), но тя едва ли ще бъде използвана докрай. Заради икономия на енергия с помощта на модулен инвертор мощността на агрегата ще бъде намалена до типичните за градски субкомпактни модели 100 к.с.

Що се касае до батериите, при използване на бързо зарядно те ще се пълнят за час и половина. Капацитетът на акумулатора ще бъде 40 кВт/ч, което трябва да осигури пробег на кросоувъра от 320 км.

Снимка: Hyundai

0 от 500