IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai отчете завидна печалба

Компанията спечели и от старомодния навик да поддържа складови наличности

Корейският гигант Hyundai Motor е постигнал най-добрия си финансов резултат от години през второто тримесечие на 2021, обяви компанията. Нетната печалба на компанията от април до юни е 1.8 трилиона вона, или 1.57 милиарда долара. Заслугата е най-вече на продаваните с високи надценки SUV модели, както и на автомобилите от обособената премиум марка Genеsis. За същия период на 2020 година печалбата бе едва 227 милиарда вона.
   
   
Hyundai, производство
   
   
За последен път корейската компания е постигала подобен резултат през 2016 година.

Принос за добрите резултати има и консервативната производствена политика на компанията, която поддържа големи складови наличности и по тази причина не бе ударена толкова от глобалния недостиг на чипове. Все пак кризата с микропроцесорите започна да се отразява и на Hyundai, която през април затвори временно фабриката, произвеждаща електрическия Ioniq 5.

Все пак корейците са оптимисти и очакват недостигът на чипове да започне да отслабва през второто полугодие - в контраст с шефовете на Mercedes и BMW, които предупредиха, че не очакват изход от ситуацията по-рано от средата на идната година.

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Браво на корейците, напълно заслужено, чакаме новите електрички и по нашите ширини.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До#5. Купу си Bmw тогава, що се цупиш на Kia. То ако нямаше кой да я купува нямаше да я има на пазара
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    България не никакъв фактор за автомобилната индустрия. А много често ми се случва да попадам на "експертни" коментари от типа "тука не ги карат много"и наистина се чудя-хората вярно ли са си повярвали,че щом тука критикуват нещо значи ще така и по останалия свят.Защото видиш ли-колата още не излязла на пазара,ама аз казах,че е лоша и сега никой не трябва да си я купува.
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То за това и никой поне у нас не им купува кросоувърите. Едно Соренто на КИА е със стартова цена 90000лв. за гола база, джанти манти и отиде над 100 000лв. А плъгин хибрида база стартира от 110 000лв.с ДВГ 1,6л. но дори и да изберете най-високото ниво на обарудване за 126 000лв., изобщо не се предлагат и като опция дори матрични фарове!!!! Само да вметна че в този клас БМВ Х3 стартира с цена 91000лв. А за 130 000 лв. Х3 ти идва супер оборудван с 340к.с. и 4,9 сек. от 0-100. Как няма да печелят?
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    джъст -А- мен ( преди 2 години )
    ЖИВ + АКТуален ЦИТАТ: "Заслугата е най-вече на продаваните с високи надценки SUV модели, както и на автомобилите от обособената премиум марка Genеsis". И така: Аз - като говоря и пиша ТУК за НОВАта сензейшън в ауто-парка и то почти през некой-друг ден, то май че, нема кой да чуе и да види, респ. да ПРОчете какво му сочат медиите... ФАКт!
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    iko ( преди 2 години )
    Тя печалбата е двойна, щото хората това търсят и това купуват.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Втора ръка си взех 4-вратка СУВ от същата година с подобно оборудване бяха +30/40%
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За това ги налагат, като модерни тия пишман SUV. И как да е иначе, след като печалбата е почти двойна, сиреч същото нещо ти го продават на двойна цена.