IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри най-новия си миниван

Custo споделя редица общи детайли с кросоувъра Tucson

Съвсем скоро Hyundai загатна за най-новия си миниван, наречен Custo. Сега, корейският производител представи официално модела, във версията му, предназначена за китайския и други азиатски пазари, като станаха ясни и редица технически данни за машината с три реда седалки.


Hyundai Custo


Всъщност, от Hyundai определят новите снимки на минивана като "тийзър" изображения, но този път решиха вместо загадки, да публикуват истински снимки, макар и в ниска резолюция. Това, обаче, не можа да скрие нищо от новия модел, чиято официална премиера за Китай ще е съвсем скоро - на автосалона в Ченду в края на месеца.

Както бе ясно и преди, Hyundai Custo има доста прилики с кросоувъра Tucson, от който е заел челната решетка и предните фарове, макар и с малко по-различно разположение. също както и при SUV-модела, и тук линиите на купето са по-солидни и по-остри. Но при минивана (логично) задните врати са плъзгащи се, а броните са по-солидни.


Hyundai Custo


Разликата между двете машини, е видна в салона, където новият "превозвач" е с оригинален централен тунел и преден панел. Акцент в интериора са дигиталното информационно табло и вертикално разположеният екран на информационно-развлекателния комплекс. Воланът с 4 спици тук е общо взето същия като на Tucson.

Както вече споделихме, новият Hyundai Custo ще предлага три реда седалки за 7 пасажери. Първите два реда са с по две индивидуални кресла, докато последните места са тип "пейка" за трима души. За наличието на достатъчно пространство ще спомогнат колесната база от 3006 мм и общата дължина от 4950 мм.


Hyundai Custo


Що се отнася до двигателната гама, засега са ясни само агрегатите, с които миниванът ще се предлага в Китай. Базов ще е 1,5-литров турбобензин със 170 конски сили, а по-мощната опция ще е за двулитров агрегат с 236 "кончета". И в двата случая тягата ще се предава към предните колела през автоматична скоростна кутия с 8 предавки.

Повече снимки на Hyundai Custo вижте в галерията:

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Cartman ( преди 2 години )
    Мдам все по-малка е разликата между SUV и миниван. На този ако му сложат още малко пластмаса около калниците все е едно е SUV. И постепенно си идваме на думата, че SUV е новия миниван. Просто мода, днес е интересно утре става неактуално. Предимстовото на SUVа е, че позволява на собсвтеника да си плати, за да се самозалъгва, че е готин и кара офроудър а не миниван. Ама реалността е, че кара паркетник, който нито става за офроуд, нито за динамично шофиране. Само му плаща данък его.