IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малките SUV с най-голям пробег с един резервоар

Тези 10 модела показват нисък разход, като повечето не са хибриди

През последните 20 години производителите на автомобили се стремят към едно нещо - повишаване на ефективността и намаляване на потреблението на гориво. Целта е да се намалят максимално вредните емисии, като много от компаниите намалиха обема на резервоара на своите модели, за да ги направят по-леки и съответно по-икономични.


кросоувъри


Така изниква въпросът - кои са преводните средства, които могат да се похвалят с най-ефективни двигатели и да изминават по-голямо разстояние с един резервоар? До голяма степен това зависи и от теглото на самия автомобил, както и на хораата и багажа в него.

Изданието Motor1 направи класация на моделите от един от най-търсените сегменти на пазара - този на субкомпактните SUB-модели (клас B). Те се превърнаха в универсални превозни средства, които се използват като за придвижване в града, така и за семейни пътувани на големи разстояния.

В случая са избрани бензиновите версии, като под внимание е взето декларирания разход на гориво от потребителя. Съответно, той е сравнен с обема на резервоара.

Топ 10 на SUV-моделите с най-голям пробег с един резервоар (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #15
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тази класация за да бъде обективна , би трябвало всички изброени модели да са били с еднакво натоварване и да са изминали един и същ маршрут! Това , кой потребител какви дани е дал е ... комедия , също като сайта:)))
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Жоро ( преди 2 години )
    Ами МАЗДА СХ3 4Х4 2,0 куб. 150 кс?!!! 680 км с резервоар 40л....
  • #13
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    10-ти , няма спор , че тия двигатели(миксерите) не отстъпват на другите ! Може би само надежността , едните ги караш 10 и повече години без грижи , тия ще видим ,колко ще изкарат?
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това разходи при лабораторни условия ли са?Искам да знам ,кой от тези SUV ,може да измине поне 600км в града с един резервоар!
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 7 ( преди 2 години )
    Почти позна, Киа като на снимка 7, на 3 години но вече не се предлагат такива, програмист съм и философията ми е да правя прости неща които работят стабилно и затова си взех такава кола, сега много хора ще кажат у виж го тоя може да си вземе бенц за 200 бона, еми може ама няма,
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Едната кола в семейството е с 2.5 турбодизел с 400 нютонметра. Другата е 1.0 бензин, взет в началото на тази година. Съвсем откровено мога да кажа, че еднолитровия двигател не отстъпва по нищо на другия, да не говорим, че средния разход до морето и обратно е 4.6, с 50 литра стигаш до Ахтопол и се връщаш. Върви доволно, изключително тих е и обслужването му е смешни пари в официалния сервиз. Та толкоз за приказките от 1001 нощ как не ставали за нищо.
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Михайлов ( преди 2 години )
    Г-н Захариев, информацията Ви за "Opel Mokka B", 1,2 Turbo, бензин, е невярна. Обемът на резервоара на този автомобил е 44 л (а не 52 л както посочвате), мощността на двигателите е 100 к. с. (а не 110 к. с., както посочвате) с комбиниран разход по WLTP 5.5-5.7, и 130 к. с. с комбиниран разход по WLTP 5.5-5.6 л/100 км. Моля Ви, преди да пишете проверявайте, защото като посочвате неверни данни, показвате неуважение както към читателите, така и към медията.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Михайлов ( преди 2 години )
    Г-н Захариев, информацията Ви за "Opel Mokka B", 1,2 Turbo, бензин, е невярна. Обемът на резервоара на този автомобил е 44 л (а не 55 л както посочвате), мощността на двигателите е 100 к. с. (а не 110 к. с., както посочвате) с комбиниран разход по WLTP 5.5-5.7, и 130 к. с. с комбиниран разход по WLTP 5.5-5.6 л/100 км. Моля Ви, преди да пишете проверявайте, защото като посочвате неверни данни, показвате неуважение както към читателите, така и към медията.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До #5 ( преди 2 години )
    В днешно време само Мазда предлагат, това което казваш, че си избрал. Ако колата ти не е по-стара от 7-8 год, би трябвало да е такава. Познах ли :-)
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    ники ( преди 2 години )
    Тойота корола 2,2 136 коня гори толкова нафта без да е хибрид смешници, и незбравяйте че пройзвежда хибриди Приус от 97 год насам ,другите сега отриват топлата вода ,тойота вче има водородна серия