IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск призна, че автопилота на Tesla не го бива

Щатски сенатори настояха компанията да бъде разследвана за измама

Дори и последната версия на автопилота на Tesla не е кой знае колко добра, призна шефът на компанията Илон Мъск по любимия си комуникационен канал - Twitter. Американският производител на електомобили е обект на над дузина съдебни дела от близки на хора, предоверили се на автономното управление и пострадали в резултат.
 
  
Tesla автопилот
  
  
Мъск сподели, че последната версия на софтуера за автономно управление - Full Self-Driving Beta version 9.2 -  "всъщност не е страхотна (по мое мнение), но екипът работи трескаво да я подобри колкото е възможно по-скоро", писа предприемачът. Мъск добави, че Tesla се опитва да разработи един и същи софтуер за магистрала и за градски улици, "но това изисква огромно преобучение на невралната мрежа".


Илон Мъск, тесла, автопилот
    
     
Неотдавна американският регулатор в областта на пътната безопасност започна официално разследване на множеството инциденти с автопилота на Tesla. Преди това няколко отделни автомобила на марката се удариха в спрели полицейски коли и пожарни. Двама членове на сената освен това призоваха Федералната комисия по търговията да разследва Tesla, задето е подвела клиентите си и е изложила живота на хора на риск, като е рекламирала системата си като "напълно самоуправляема".


 

0 от 500