IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Hilux получи двигател на Mercedes-AMG

Необичайният пикап се сдоби и с други промени (ВИДЕО)

Пикапът на рамна конструкция Toyota Hilux предлага сериозни размери, а динамичните литии, агресивните брони и оригиналните джанти го правят лесно разпознаваем сред останалите модели в този сегмент.


Toyota Hilux


Един от проблемите му обаче е недостатъчната мощност на двигателите и това кара някои хора да търсят други решения. Сред недоволните е и Куентин Бойлан - жител на Претория (ЮАР), който е собственик на компанията за продажба на резервни части за автомобили Colt&Toyota Spares.

Той е заменил стандартния двигател на Hilux с 6,3-литров V8 от Mercedes-AMG. Моторът е допълнен с блок за управление MoTeC M150, но трансмисията си остава от Toyota. За да съедини агрегатите, Бойлан е използван специален адаптер.

Още снимки на пикапа с V8 двигател - вижте в галерията:

Неговите подобрения обаче не се ограничават със смяната на мотора. Пикапът е получил нови предни спирачки AMG, специални джанти на спортното подразделение, а също така и снижено окачване. В салона са поставени спортни седалки с кожа и алкантара, както и допълнителни червени акценти.

Куентин е смятал първоначално да използва автомобила, но сега се замисля за препродажбата му, тъй като проектът е доста интересен и нестандартен, а освен това е предизвикал и сериозен интерес. Затова пикапът ще бъде изложен на търг.


Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Можеш да познаеш клошарите, които карат 20 годишни бараки, по невъзможността да разберат защо някой би избрал мотор, който не е толкова здрав като атмосферен мотор с ниска мощност.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То японския може да е по-здрав но е много скучен. Хората с пари препочитат да им е кеф и са готови да сложат двигател с по-малък ресурс за да изпитат някакво удоволствие от карането на това недоразумение. Това собствениците на тойота няма как да го разберат.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Койчо ( преди 2 години )
    Браво на чаршафа има денги ще си прави кефа:)
  • #1
    9 rate up comment 18 rate down comment
    finderbg ( преди 2 години )
    Пълна глупост е да смениш двг-то на тойотата с мерцедес и да си мислиш че караш нещо здраво. И кой го е излъгал, че спирачките на АМГ са най-добрите не знам. Пълен ***.