IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6 опции, които шофьорите смятат за излишни

Спокойно може да се мине без доплащането за тези системи

Съвременните автомобили се предлагат с огромен брой допълнителни опции, които повишават сериозно цената на съответния модел. Всички те са направени за улеснение на живота на човека зад волана, както и за неговата по-голяма безопасност. Някои от тях обаче са излишни и само пълнят джоба на производителя.

Поне така смятат читателите на изданието Carsweek. Те посочиха 6 допълнителни системи, за които трябва да се доплати при покупката на нов автомобил и които, според повечето шофьори, са напълно излишни. Тоест, може спокойно да се мине без тяхното закупуване и поставяне в превозното средство.

6 опции, които шофьорите смятат за излишни (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #12
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анон ( преди 2 години )
    #5 15 rate up comment 2 rate down commentанонимен ( преди 20 часа )Амбиентно = индиректно осветление.Аман от чуждици.Индиректно = непряко. Аман от чуждици настина
  • #11
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Пеню ( преди 2 години )
    Изброените опции са излишни само за хора с ограничени възможности т.е. които не могат да се справят с тях. Въпреки това, че са създадени за улеснение хората с по-бавно мислене не ги възприемат защото са промяна изискваща умствено усилие за да я ползваш. Всяка разлика от това на което са се научили в миналото с много труд и мъки ги обърква. Нямам лостчетата на волана и асистентите- знаци, лента и паркиране. Ако ги имах бих ги ползвал с удоволствие. И смятам, че всяко улеснение е нужно.
  • #10
    20 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кво слагате минуси на колегата който е отбелязал климатика, ел. стъклата и сервото бе ? Вие кола ли карате, или кво?
  • #9
    21 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Перцата са удобни, особено с връщане или задържане на предавка при спускане. При мен автоматичното паркиране работи отлично и сравнително бързо, поне 70% от шофьорите га правят по бавно. При това паркирането е перфектно, не изглежда като загасен в движение автомобил, както масово паркират. Смятам ги за полезни
  • #8
    35 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всичко различно от ел. стъкла, климатик, серво на волана и централно заключване ми е излишно.Като се замисля даже, тия неща отдавна вече не са и "екстри".Само темпомат-а, може би, ако ползвам колата и за дълъг път.
  • #7
    33 rate up comment 0 rate down comment
    klimbo70 ( преди 2 години )
    Жена ми постоянно се кара с навигацията, като и дава акъл. Нарича я каква ли не.
  • #6
    24 rate up comment 6 rate down comment
    RD ( преди 2 години )
    Не съм съгласен за разпознаването на знаците. Мисля, че върши добра работа. Винаги може да се проспи някой знак, а и системите е свързана с навигацията, та дава акъл дори без да има знак.
  • #5
    24 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Амбиентно = индиректно осветление.Аман от чуждици.
  • #4
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Амбиентно, амбиентно осветление! Атмосферното е слънчево или лунно:)
  • #3
    16 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Перцата на волана са изключително удобни вместо кик доун, но са предимно за хора които разбират. Останалите наистина с чиста съвест бих ги изхвърлил, ако ситуациата не е както казва колегата 3 - налагани от политиката и / или влизат в някой пакет.