IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият Land Rover Defender се оказа по-дълъг от Mercedes-Benz G-Class

Версията 130 e с три реда седалки и прибавя цели 35 см към стандартния вариант

Компанията Land Rover започна тестове на нова версия на Defender с индекс 130, която получава 3 реда седалки и общо 8 места. По предварителни данни, дължината на този всъдеход достига 5,1 метра, което е с 35 см повече от тази на базовия модел с индекс 110. Разликата с Mercedes-Benz G-Class и новата Toyota Land Cruiser 300 е съответно 23 и 15 см.


Land Rover Defender


Благодарение на снимки, публикувани от изданието Motor1, може да се добие представа за дизайна на всъдехода. Бъдещият Defender 130 се отличава от този с индекс 110 единствено по задната част, където е поставен трети ред седалки. Той ще с 3 места, което позволява в салона да се поберат 8 души. Други промени в интериора няма да има.

По предварителна информация, вариантът на Defender с 3 реда седалки ще се предлага само с най-мощните двигатели - с V8, форсиран до 550 к.с. (при стандартния модел 110 мощността е 525 к.с.), както и с хибриден агрегат на основата на 3,0-литров мотор с 6 цилиндъра. В случая мощността е 360 к.с.


Land Rover Defender


Премиерата Land Rover Defender 130 е планирана за 2022 година, като най-вероятно всъдеходът ще бъде показан едва в края на лятото. Това означава, че продажбите му ще стартират най-рано през следващия септември.

Снимки: Motor1

0 от 500