IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два нови Defender-а теглят 20-тонен камион

Land Rover не пропусна момента да направи реклама на всъдехода (ВИДЕО)

Два нови Defender-а теглят 20-тонен камион

Служители на Land Rover са търсили в пустинята Намиб място за снимки на новия Defender и като по поръчка намират закъсял в пясъка камион с ремарке. Както всяка голяма компания, така и британският производител използва отличната възможност, за да направи реклама на всъдехода си.

Водачът на камиона е преминавал през място, на което трудно някой би му помогнал. Твърди се, че той е седял в машината 3 дни без храна и вода, когато екипът на Land Rover се озовава на мястото с два оборудвани за тежък оф-роуд чисто нови всъдехода Defender във версиите DS 240 и P400 S.

Използвайки здравите лебедки, екипът успява да измъкне тежкия камион от пресъхнало речно корито. Разбира се, част от спасителната операция е заснета на видео, което по-късно беше публикувано в YouTubе.

По официални данни, новият Land Rover Defender може да тегли прицеп с маса 3,5 тона. В случая, закъсалият камион Scania тежи около 20 тона с ремаркето, което е доста повече. Естествено, товарната машина помага за измъкването, но все пак става дума за пясък, а не за асфалт.

Продажбите на новото поколение на Land Rover Defender трябва да стартират през пролетта, като първо ще се предлага само версията 110. Вариантът с късо междуосие – Defender 90, ще се появи на пазара през лятото.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Официално...Преди години с едно очукано Исузо "Troper" влачихме из паркинга едно 10тонно ремарке, защото камионджията неможеше за го паркира на заден, та го откачи и с джипа го въртяхме половин час докато го намъкнем.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Ммммддаааааа....Да, убедихте ме, ще си купя такъв дефендер, страхотен е, но къде да намеря закъсал ТИР за да го дръпам?