IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover Defender взима V8 двигателя на BMW X5 M

"Напомпаният" вариант на всъдехода ще разчита на повече от 500 к.с.

Land Rover Defender взима V8 двигателя на BMW X5 M

Компанията Land Rover планира да предложи на пазара "напомпана" модификация на новото поколение на всъдехода Defender. Тя ще бъде оборудвана с V8 двигател на BMW, който развива над 500 к.с., съобщава Auto Express.

Land Rover и BMW сключиха споразумение за сътрудничество още през лятото на 2019 г. Като част от него производителите ще обединят сили в разработката на електрифицирани силови агрегати от ново поколение. Партньорството между двете компании обаче ще засегне и традиционните двигатели с вътрешно горене.

Разработката на "горещата" SVR-версия на Defender е поверена на подразделението  Special Vehicle Operations (SVO), което вече е построило прототип на модела в завода в Хейдън. Той е оборудван с 4,4-литровия V8 двигател с 2 турбини, който при BMW X5 M развива 625 к.с. във версията Competotion.

За модела на Land Rover моторът е дефорсиран до около 500 к.с. Всъдеходът ще получи също модернизирана автоматична скоростна кутия и пневматично окачване. Фирмената система за задвижване на четирите колела Terrain Response 2 ще има и специален режим за движение по писта.

Новият Land Rover беше показан на автосалона във Франкфурт през септември. Всъдеходът е изграден на алумуниев монокок, като има независимо окачване и постянна задвижване на четирите колела. До момента моделът се предлага в 4 модификации - бензинова, хибридна и две дизелови, като мощността им е от 200 до 400 к.с.

Снимка: Land Rover

0 от 500