IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти препоръчаха на BMW да купи Jaguar Land Rover

Подобен ход би увечилил доходите на баварците с 20%, а продажбите им с 25%

Експерти препоръчаха на BMW да купи Jaguar Land Rover

Ръководството на BMW получи препоръка, да се опита да купи компанията Jaguar Land Rover, която сега принадлежи на индийската Tata. Съветът идва от анализаторите на консултантската фирма Sanford C. Bernstein, цитирани от Autonews Europe. 

Експертите са на мнение, че в момента германската компания е "излишно капитализирана и препълнена с пари", заради което вече се сблъсква с ограничения на ръста на предлаганите модели. В същото време JLR изпитва сериозни проблеми - както в оперативно, така и във финансово отношение. Изход от ситуацията е преминаване на английската компания под крилото на по-голям производител.

Според финансовите анализатори, в Tata трябва да преглътнат гордостта си и да продадат JLR. Те очакват допълнително влошаване на финансовите показатели на британския производител заради предстоящото излизане на Обединеното кралство от ЕС.

През 2018 г. чистите загуби на Jaguar Land Rover достигнаха рекордни нива - до 3,6 млрд. паунда (4,6 млрд. долара). Това породи много слухове, че Tata ще се опита да продаде компанията, но засега индийците отхвърлят подобна възможност.

Снимка: Auto.Mail

0 от 500