IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata вече усилено търси партньор на Jaguar Land Rover

Шефът на индийския гигант не коментира слуховете за продажба

Tata вече усилено търси партньор на Jaguar Land Rover

Шефовете на собственика на британският автомобилен производител Jaguar Land Rover (JLR) – индийският гигант Tata Motors, са на мнение, че партньорството с други компании е „единственият начин” JLR да си осигури инвестициите, които са необходими за технологиите на близкото бъдеще – развитие на електрификацията и автономното придвижване.

Заради спадащите продажби загубите на JLR стават все по-големи и това се отразява негативно и на резултатите на Tata Motors.

JLR вече има споразумение с BMW за съвместно разработване на компоненти за задвижващите системи на електромобили, като се очаква, че то ще се разшири до използване на двигатели, а в по-далечно бъдеще и дори до изграждането на модели на JLR на платформи, идващи от BMW Group.

Президентът на Tata Натараян Чандрасекаран потвърди, че в момента се водят „много дискусии за бъдещето на JLR, с различни партньори, като бъдещите съюзи може да са най-различни: от тактически до стратегически”.

Това възроди слуховете, че в крайна сметка Tata може да продаде JLR, по-рано тази година се появиха преговори с PSA за това, но тогава индийците отрекоха. Сега Чандрасекаран не пожела да излезе извън рамките на изявлението си относно бъдещите съюзи и да коментира дали PSA остава сред потенциалните партньори на JLR.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те затова искат Brexit, за да могат по-плътно да го налапат на индийците.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Едно време англичаните са колонизирали Индия и са си докарали слуги в Англия, но сега палачинката се обръща..Всичко става индийско и англичаните след някоя и друга година ще слугуват на индийците...Халал да им е!Лошото е, че нас ни завземат по-***....
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    скоро лъвчето ще сдъвче ягуара на закуска