IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar не се продава, обяви шефът му

В компанията са убедени, че сътрудничеството с Tata ще продължи

Jaguar не се продава, обяви шефът му

През последните месеци все повече се засилват слуховете, че британският производител Jaguar Land Rover, който изживява доста тежък период, ще бъде продаден. В момента той е собственост на индийската компания Tata Motors, но продължава да трупа загуби.

Пред Auto Express  генералният директор на JLR - Ралф Шпет, призна, че компанията му преминава през тежки времена, но въпреки това, няма шансове тя да смени собственика си. Шефът посочи трите причини за кризата - спад на продажбите на дизелови автомобили в Европа, разходите за създаване на екологични мотори, както и мащабните строителни работи и инвестиции в заводи в чужбина.

Jaguar I-Pace

"Нещата са много прости - Jaguar Land Rover не се продава. Ние сме сигурни във връзката, която имаме с компанията Tata и вярваме, че нещата ще си останат същите. Tata заедно Jaguar и Land Rover е лидер в производство на водещи продукти и резултатите от това сътрудничество се виждат", обясни Шпет.

Босът на английския производител посочи и конкретно доказателство за това - компанията му получи общо 6 награди World Car Awards за 3 години. Последната от тях само преди получи новият електически кросоувър на марката Jaguar I-Pace (на снимките).

Снимки: Jaguar


 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ленд Ровър никога не са били особено качествени, Тата не са им виновни за това. При Бритиш Лейлънд си бяха зле, после при Форд и сега и при Тата, в най-добрия случай са с посредствено качество. А за Ягуар преди години англичаните си имаха един лаф - Ако искаш всеки ден да караш Ягуар, трябва да имаш два.
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    Да резултатите се виждат то че не колите на бившият Бритиш Лейлънд бяха много качествени те и за тва фалираха ама под шапката на индииците от Тата Ягуар и Ленд Ровер са такива феноменални *** каквито автоиндустрията не е виждала при това за много пари.